in

Telemach fondacija priprema uzbudljivu studijsku posjetu za najaktivnije učesnike Job Lab programa

Telemach fondacija priprema uzbudljivu studijsku posjetu za najaktivnije učesnike Job Lab programa
Slatka-Tajna.Eu
Telemach fondacija priprema uzbudljivu studijsku posjetu za najaktivnije učesnike Job Lab programa

Završen je prvi ciklus Job Lab edukacijskog programa Telemach fondacije za 2024. godinu. Job Lab zajednica, koju čine ambiciozni mladi ljudi željni novih znanja, postala je bogatija za više od 200 srednjoškolaca i srednjoškolki iz cijele Bosne i Hercegovine. Među njima su mladi iz Kiseljaka, Brčkog, Tešnja, Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Foče, kojima su se pridružili i vršnjaci iz susjednih gradova, Donjeg Vakufa, Bugojna i Goražda. Za sve one koji nisu mogli uživo prisustvovati edukacijama u navedenim gradovima, organizirana je online Job Lab radionica koju su pratili mladi iz Banje Luke, Sarajeva, Breze, Brčkog, Maglaja, Tešnja, Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Zenice i Goražda.

Najaktivnije među njima uskoro očekuje trodnevna studijska posjeta Sarajevu i sjedištu Telemacha BH: dinamične, inspirativne i interaktivne radionice i predavanja predvođena najvećim telekomunikacijskim stručnjacima iz ove kompanije i edukatorima partnerske organizacije MUNJA, posjete nekim od najznačajnijih fakulteta i kulturnih ustanova u gradu.

Radujemo se još jednom susretu s mladim Bosancima i Hercegovcima, koji su se istakli svojim angažmanom na Job Lab radionicama u svojim gradovima i obezbijedili sebi nove mogućnosti za networking i usavršavanje vještina budućnosti. Na ovaj način naučili su jako važnu lekciju, a to je da se proaktivnost i svaki uložen trud isplati. Studijska posjeta predstavlja vrhunac našeg Job Lab programa i pruža jedinstvenu priliku za dodatnu edukaciju, umrežavanje i sticanje novih praktičnih iskustava u stimulativnom i inspirativnom okruženju. U skladu s misijom kompanije Telemach, fokus će nam biti na važnosti inovacija, proaktivnog pristupa i izvrsnosti, kao i razvoja digitalnih vještina neophodnih za poslove budućnosti. Potrudit ćemo se da se kući vrate sretni i motivisani za aktivniji pristup svom profesionalnom razvoju“, istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.  

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Svjesni važnosti dodatne edukacije o trenutnim trendovima na tržištu rada te razvoja ključnih vještina za zapošljavanje i budući karijerni razvoj, Telemach fondacija je, u saradnji s Inkubatorom društvenih inovacija MUNJA, još 2021. godine pokrenula Job Lab program karijernog savjetovanja mladih u ključnom periodu njihovog života – srednjoj školi. Do danas kroz ovaj program prošlo je više od 3000 učesnika iz 134 srednje škole i 69 bh. gradova.

„Osim formalnog obrazovanja, čiji značaj tokom radionica kontinuirano ističemo, savremeno radno okruženje od zaposlenika iziskuje dodatna znanje i vještine. Kroz Job Lab program mi radimo upravo na razvoju tih vještina i tako pripremamo srednjoškolce za ono što ih čeka prilikom zapošljavanja i kasnije, na njihovom karijernom putu. Iskustva naših prvih polaznika, s kojima smo i danas u kontaktu, pokazala su da je Job Lab značajno doprinio njihovom uspjehu i samopouzdanju prilikom zapošljavanja, na što smo jako ponosni. Zahvaljujemo se svima koji su do sada učestvovali u ovom programu i radujemo se budućim aktivnostima čiji cilj je podrška mladima u njihovom ličnom i profesionalnom razvoju“, naglasila je Melisa Selak, edukatorica MUNJA-e.  

Za detaljnije informacije o Job Lab programu i budućim aktivnostima posjetite web stranicu Telemach fondacije i zapratite društvene mreže kompanije Telemach BH (Facebook, Instagram)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Centralna izborna komisija BiH pokrenula istragu protiv stranke ministra policije

Centralna izborna komisija BiH pokrenula istragu protiv stranke ministra policije

EVO JE POSLIJE SVEGA: Obožavatelji Jelene Karleuše zabrinuti za nju

EVO JE POSLIJE SVEGA: Obožavatelji Jelene Karleuše zabrinuti za nju