in

Hrvatska vojska s građanima u Osijeku

Hrvatska vojska s građanima u Osijeku
Slatka-Tajna.Eu
Hrvatska vojska s građanima u Osijeku

Hrvatska vojska s građanima u Osijeku

Foto: Vijesti / HRT

S ciljem promicanja vojnog poziva, u Osijeku se održava manifestacija “Postani hrvatski vojnik” u organizaciji Ministarstva obrane i Hrvatske vojske. 

Tijekom prijepodneva, sve do 13 sati, građani će se moći družiti s pripadnicima Hrvatske vojske te se uvjeriti u njezinu sposobnost i opremljenost.

HRT-ova reporterka Katarina Barač-Perošević kazala je kako središnji program počinje u 10 sati, no osim izložbe vojne opreme na prostoru kod Bastiona i iza II. gimnazije građani će saznati sve informacije o vojnom pozivu, ali i vidjeti i uvjeriti se u sve ono što mogu naši pripadnici Hrvatske vojske.

U 11. 05 prelet višenamjenskih borbenih aviona Rafale

Pukovnik Roman Kelnerić iz Zapovjedno operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske rekao je kako se na osječkom nebu oko 11.05 očekuje prelet višenamjenskih borbenih aviona Rafale, kao i helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Građani će danas u razgovoru s pripadnicima Hrvatske vojske moći saznati sve informacije o vojnom pozivu i mogućnostima ostvarivanja karijere u Hrvatskoj vojsci, uključujući informacije o dragovoljnom vojnom osposobljavanju, vojno studijskim programima, stipendiranju učenika srednjih škola te o svim praktičnim i specifičnim karakteristikama vojnog poziva.

Pokazat će se i Atraktivna vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne na Trgu svetog Trojstva.

Uskoro počinje obavezno služenje vojnog roka

Kelnerić je dodao da su mladi vrlo zainteresirani za Hrvatsku vojsku, a veliku zainteresiranost pokazuju i žene.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


– Čast i ponos je služiti svojoj domovini, poručio je.

Kelnerić je naglasio kako mladi, koji žele ići u Hrvatsku vojsku, nakon srednje škole se upisuju kao vojni obveznici.

Uskoro će za mladiće početi i obavezno služenje vojnog roka. Djevojke će moći birati žele li i one služiti vojni rok.

S obaveznim služenjem vojnog roka stvarat će se snage za pričuvni sastav vojske, ali prvenstveno za djelatnu vojnu službu. 

Na manifestaciji Anušić i Kundid

Svoja iskustva u Hrvatskoj vojsci s građanima će podijeliti istaknuti pripadnici Hrvatske vojske, pobjednici natjecanja za najspremnijeg pripadnika Hrvatske vojske “Prvi za Hrvatsku”, pripadnici koji su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnom natjecanju u SAD-u “Minnesota Best Warrior Competition”, ročnici koji se trenutno nalaze na dragovoljnom služenju vojnog roka, kadeti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” i vojni piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Na manifestaciji će sudjelovati i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić, te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dušan Vlahović uoči Engleza: Niko nije nepobediv

Dušan Vlahović uoči Engleza: Niko nije nepobediv

PRVA POSTAVA “ZVEZDA GRANDA

PRVA POSTAVA “ZVEZDA GRANDA