Categories: Novosti

MAHIR MEŠALIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: ‘Licemjerni Igor Stojanović, Žuljević i druga bratija postali su dio HDZ-SNSD filijale u Sarajevu’

U jeku napada na institucije Bosne i Hercegovine od strane Milorada Dodika i opstrukcije svih projekata, ucjena Dragana Čovića, ovom dvojcu se u utorak 28.05 predaje vrlo važno mjesto sudije Ustavnog suda BiH uz pomoć glasova SDP, Naše stranke, NiP-a, PDA i dr. To je izdaja interesa BiH!, poručuje Mahir Mešalić, predsjednik Kluba zastupnika Demokratske fronte u Federalnom parlamentu.

Još 05.10.2022, zastupnici Demokratske fronte, SDP i Naše stranke potpisali su zajednički dokument gdje smo tražili od Komisije za izbor i imenovanje da se dostavi KOMPLETNA LISTA kandidata za sudiju Ustavnog suda BIH. Zastupnici/će koji su tada potpisali, a imaju mandate i u ovom sazivu su: Damir Mašić, Lana Prlić, Mirsad Čamdžić, Irfan Durić ali i drugi poput Sabine Ćudić, Nasihe Pozder, Irfana Čengića, Elvira Mahmuzić, Nijaza Helez.

Zar su svi ovi ljudi “promijenili mišljenje” i postali dio HDZ-SNSD filijale u Sarajevu.

Mi smo to potpisali i dostavili rukovodstvu PD Parlamenta FBiH. I to na insistiranje i inicijativu SDP-a jer su htjeli da svi zajednički biramo drugorangiranu Sanelu Gorušanović Butigan, koja nije član HDZ-a, te ima iskustvo u pravosudnim institucijama u poređenju sa Marinom Vukojom koji je bio na listi HDZ-a i koji nema ni dana pravosudnog iskustva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Ali u utorak 28.05. po naredbi Dragana Čovića i Milorada Dodika, SDP, Naša stranka, NiP, PDA, Isaci, Uzunovići i drugi će dići ruke kojim će Čović i Dodik dobiti snažnu polugu ka ovladavanju najvažnijom institucijom u BiH. 

Javno dajem na uvid gore-opisani dokument koji su 05.10.2022. potpisali Demokratska fronta, SDP, Naša stranka i još neki zastupnici i zastupnice, napisao je Mešalić na svom Facebooku.

Redakcija

Recent Posts

Josipović i Mesić uputili apel za mir: Situacija je gora nego 1939.

Josipović i Mesić uputili apel za mirFoto: Robert Anic / PIXSELLBivši predsjednici Stjepan Mesić i…

3 minute ago

Ševčenko donio dio tribine sa bombardovanog stadiona (FOTO / VIDEO)

​MINHEN - Prije prve utakmice Ukrajine na Evropskom fudbalskom prvenstvu, u Minhenu je izložen komad…

6 minuta ago

Kako napraviti savršeno kremast pire krompir?

Krompir pire kakav niste jeli. Evo i detaljnog recepta i pripreme. Pire krompir je jedan…

26 minuta ago

RIM TIM TAGI DIM PARODIJA

RIM TIM TAGI DIM PARODIJA - glupiranje :P Zaprati INSTAGRAM ❗ https://www.instagram.com/tonivrdoljak_/ Pretplati se na…

28 minuta ago

NEVJEROVATAN KOMPROMIS VLASTI: HDZ-ovcima smeta pojam ‘dvije škole pod jednim krovom’

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/06\/ezy_watermark_14-06-2023_10-54-53-4440am.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/06\/ezy_watermark_14-06-2023_10-54-53-4440am.jpg","caption":"Foto: Samir Saletovi\u0107\/ Slobodna Bosna","bg":"908b87"}] Na sjednicama Vijeća ministara BiH održanim u maju vladajući na…

2 sata ago