Categories: Estrada

ŠAKO POLUMENTA EKSKLUZIVNO ZA “EXPRESS”: Ne volim nepravdu, onda eksplodiram i reagujem kako ne dolikuje meni

Kralj dobrog provoda Šako Polumenta može slobodno da se pohvali bogatom karijerom. On je pjevač koji ima veliki broj hitova iza sebe i jedne od najposjećenijih nastupa širom regiona, Evrope i Amerike.

Polumenta je govorio o karijeri, novim projektima kao i kolegama.

  • Što se tiče novih projekata, ja sam u stvaranju već pune dvije, tri godine radim na tome, ali parcijalno izbacujem po neku novu pjesmu. Obzirom da se bliži ljeto, mislim da ću da izbacim tri pjesme u startu, u razmaku od deset dana, jednu po jednu. Najmanje godinu dana je potrebno za jednu dobru pjesmu. Riješio sam da nagradim svoju publiku. Portali ne prate uvijek lijepe stvari oko mene, da sam održao koncerte, da imam nove projekte. Ta podrška je uvijek nedostajala kada sam ja u pitanju. Ne volim nepravdu i onda eksplodiram i reagujem kako ne dolikuje meni – rekao je Polumenta.

Obzirom da je Polumenta već najavio tri nove pjesme, otkrio je da neće stati na tome te da će nastaviti s pjesmama tokom ljeta.

  • Možda neće biti tri, već više, ako se ostvari. Ja se neću zaustaviti, već i tokom ljeta izbacivati pjesme što je jako čudno, ali ja ću pokušati i to. Imam preko 30 starih pjesama koje oblačim u novo ruho i pjevanje, nova izvedba, energija, nove ideje. Mislim da će to napraviti dobar rezultat, jer su to moje pjesme koje žive i da će napraviti dobru reakciju kod publike, da će se puštati po klubovima. Početkom juna ću izbaciti već jednu pjesmu ili krajem maja, a poslije toga ću izbaciti koktel mojih starih pjesama koje će biti u ljetnom, tehno, latino ritmu. Ako ćemo realno pričati, ja sam tvorac puno muzičkih standarda i uvijek sam išao ispred i postavljao standarde u muzici – rekao je Polumenta.

Šako je govorio i o mladim pjevačima koji svoju slavu stiču prepjevavajući stare hitove.

  • meni jeste drago da moje pjesme žive i neka žive i u nekoj tuđoj izvedbi, ali koliko je to dobro, toliko i nije. Ti pjevača koji izađu iz anonime kada snime moju ili od nekog od mojih kolega pjesmu, a čak imaju i dobre rezultate. Neki pjevači koji su popularni, ali se nisu čule te pjesme i neko napravi veći podvig s tom pjesmom nego pjevač koji je otpjevao u to vrijeme. Ti se namučiš oko te pjesme, stvaraš je, trudiš se i neko od tih pjevača dođe kod autora te pjesme i kupi tu pjesmu. Kako može da se kupi nešto što si ti već kupio. Ja sam radio svojim talentom, idejom i on dođe i snimi sve isto što sam ja već uradio i platio. Ja njih nazivam DJ-ovima. Nisam ljubomoran, ali to je sramota i skrnavljenje karijere velikih pjevača – rekao je Polumenta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Pjevač dugi niz godina nije nastupao u Sarajevu, iako ga za ovaj grad vežu lijepe uspomene i njegovi početci. U posljednjem periodu to se promijenilo i Šako sve više nastupa u Sarajevu, a publika se svaki put jednako oduševi.

  • Ako se vratimo 30 godina unazad, tada sam snimio pjesmu “Pod sjajem ružičastih zvijezda” i ako ti nekome ostaviš uspomenu, hraniš ga pozitivnom energijom sve te godine, naravno da publika to voli. Ja sam više puta rekao da sam u Sarajevu proveo djetinjstvo i da je tu moja rahmetli tetka živjela. Prvu gitaru sam dobio od nje i ja sam tada zavolio Sarajevo. Ja sam se vratio da gradim te emocije, u “Aqua clubu” puno svaki put, savršena atmosfera, publika – kazao je pjevač.

(S.ČENGIĆ)

The post ŠAKO POLUMENTA EKSKLUZIVNO ZA “EXPRESS”: Ne volim nepravdu, onda eksplodiram i reagujem kako ne dolikuje meni appeared first on Express.

Redakcija

Recent Posts

Na šta miriše 'Bujrum kuća'?

Vrata 'Bujrum kuće' čuvaju predmete bez kojih je život nekada bio nezamisliv. Hasan Keranović iz…

55 minuta ago

Krvavi okršaj srpskih navijača ne prestaje: Zapaljene zastave Engleske i Albanije (VIDEO)

Sukobi pred duel Engleske i Srbije se ne smiruju. Jedan od očevidaca je rekao da…

58 minuta ago

Požar u reciklažnom dvorištu na Cresu

IlustracijaFoto: Izvor: / ShutterstockU reciklažnom dvorištu Pržić kod Cresa u nedjelju nešto iza 12 sati…

3 sata ago

Dragan Stojković večeras ispisuje istoriju

Meč na koji je Srbija čekala pune 24 godine, još od 2000. i posljednjeg nastupa…

3 sata ago

Obavezno pogledajte novi vrlo poseban smiješni video 2023.😂Najbolji novi komični video 2023.😁Epi 03 by Bidik Fun Ltd

Obavezno pogledajte novi vrlo poseban smiješni video 2023. Najbolji novi komični video 2023. Epi 03…

3 sata ago

Jednostavan kolač sa trešnjama

Ne može lakše, ovaj recep nam je dala jedna mama. Sastojci: * 3 jajeta  *…

3 sata ago