Categories: Lifestyle

Kakva šminka je prikladna za vjenčanja

​Sezona vjenčanja i proslava je počela, a sa njom i dileme šta obući ali i kako se našminkati ako ste među zvanicama. Možda bi buntovnica u vama posegla za šljokicama, jarkim nijansama sjenki i rumenila, ali nepisana pravila kažu da ovakve prilike zahtjevaju diskretnije nijanse uz umjerenost. Da li se sa tim slažu i šminkeri pitali smo Nenu Ilić, jednu od najpoznatijih srpskih šminkerki.

“Koliku pažnju poklanjam šminkanju mlade, toliku posvećujem kumama, mamama i ostalim gosćama jer i one treba da zablistaju! Odluka kakva je šminka odgovarajuća zavisi od odjevne kombinacije, ali i senzibiliteta osobe koju šminkam jer mi često dolaze i one koje se uopšte ne šminkaju ili ne vole previše proizvoda na svom licu. Ono što je najbitnije jeste da šminka bude postojana kako bi izdržala cijeli dan.”

Sa mekim, “nude” tonovima se izgleda ne može pogriješiti. Ova šminka podrazumijeva neutralne sjenke za oči, ruževe i sjajeve u nijansama nalik prirodnoj boji usana, blagim rumenilima u nježnim tonovima i vještom sijenčenju. Lice će izgledati svježe i njegovano, a takva šminka dobro će se uklapati sa bilo kojom odjevnom kombinacijom.

Kako Nena napominje, najvažniji korak jeste nanošenje pudera:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Da bi ten izgledao savršeno, najbitnije je da se puder dozira i nanosi sloj po sloj, a sve u zavisnosti od tipa kože. Važna je i priprema za šminkanje: suva koža lica će zahtjevati bogatu hidratantnu kremu, dok će se na masnu stavljati određeni prajmeri koji će spriječiti da se lice sija. Moj savjet je i da izaberete vodootpornu maskaru, krejon i dugotrajni ajlajner, kao i bazu koja će pomoći da senka dugo stoji na kapcima.”

Elegantna tašnica koju budete ponijeli možda neće biti velika, ali će u nju morati da stane par proizvoda koji će vam pomoći da šminku cijeli dan držite “pod kontrolom”.

“Ako imate kožu sklonu prosijavanju, neophodno je da sa sobom poneste puder u kamenu koji sadrži sunđer radi lakšeg nanošenja. Ako je u pitanju koža koja ne prosijava, onda su dovoljne i takozvane blot maramice. Karmin ili sjaj su obavezni jer će, zbog hrane i pića, zahtjevati češće nanonošenje” savetuje Nena Ilić, a prenosi “Ona“.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

ZBOG OVOG SE PJEVAČICA I DAN DANAS KAJE: Gadno sam se pokajala

Pjevačica Nataša Bekvalac slovi za jednu od najljepših žena na regionalnoj estradnoj sceni koja je zbog svoje…

55 minuta ago

“Hod za život” održan u Splitu

U Splitu "Hod za život"Foto: Nikola Brboleza / CROPIXU Splitu je i ove godine održan…

1 sat ago

Gvardiola precrtao Kansela

Bilo je nepoznanice šta će se dogoditi sa Žoaom Kanselom po završetku ove sezone i…

1 sat ago

Uz ove namirnice ćete povećati unos vitamina B6

Uravnotežena ishrana najjednostavniji je način osiguravanja svih potrebnih nutrijenata za održavanje optimalnog funkcionisanja tijela. S…

2 sata ago

Na šta miriše 'Bujrum kuća'?

Vrata 'Bujrum kuće' čuvaju predmete bez kojih je život nekada bio nezamisliv. Hasan Keranović iz…

3 sata ago

Krvavi okršaj srpskih navijača ne prestaje: Zapaljene zastave Engleske i Albanije (VIDEO)

Sukobi pred duel Engleske i Srbije se ne smiruju. Jedan od očevidaca je rekao da…

4 sata ago