Categories: Lifestyle

Pet biljaka koje privlače ljubav i strast u kuću

Biljke su vijekovima poznate po tome što imaju tu moć da u dom privuku energiju poput sreće i blagostanja. No, neke biljke u dom mogu privući i ljubav.

Svi koji imaju biljke znaju da one u dom donose posebnu energiju. Poznate su i kao izvor pozitivne energije, pa će upravo takvu energiju privući i u okolinu, odnosno prostor u kojem se nalaze.

Postoje biljke koje čiste vazduh, privlače novac, a postoje i one koje privlače ljubav. Pojedine biljke privlače strast i romantiku dok neke simbolizuju dug i srećan zajednički život.

U nastavku donosimo koje su to biljke i kako se brinuti o njima.

Jasmin

U pitanju je biljka za koju se vjeruje da njen opojni miris može uticati na snove i energiju koju tim snovima privlačimo.
Takođe, djelotvoran je i u privlačenju ljubavi, a njegovo eterično ulje smatra se jednim od najmoćnijih afrodizijaka. Osim ljubavi, jasmin u dom može privući i novac, odnosno finansijsku stabilnost.

Jasmin je prilično otporna biljka koja voli puno svjetlosti koja može biti i direktna, ali lako preživljava i u sjenovitijim uslovima. Kao i sve ostale biljke sa ovog spiska, voli umjereno zalivanje pa, ako je uzgajan u saksiji, prije zalivanja je najbolje provjeriti da li je zemlja oko njega blago suva. Listovi će požutjeti ako je zemlja oko jasmina previše vlažna.

Azaleja

Biljka koja je simbol pozitivnosti i vjere da će se svi životni događaji odvijati u najboljem smjeru. Upravo zato, u brojnim kulturama azaleje se daruju kao poklon za vjenčanje i godišnjice braka jer simbolizuju dug i srećan zajednički život u koji privlače ljubav i strast.

Azaleja je grmolika biljka koja može rasti i napolju i unutra. Ako je želite u svom domu, u saksiji, smjestite je na svijetlo mjesto, ali ne na direktno sunce. Ona ne voli visoke temperature pa joj je idealno da boravi u prostoriji u kojoj je temperatura između 15 i 22 stepena, ali što je u prostoriji hladnije, to će ona duže cvjetati. Jednom kada precvjeta, savjetuje se da je prebaciš na neko sjenovitije mjesto dok ponovo ne pokaže pupoljke.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Ruža

Ruže, posebno crvene, oduvijek su simbol ljubavi i upravo se one najčešće poklanjaju za Dan zaljubljenih, godišnjicu braka i slično, a nezaobilazne su i u vjenčanim buketima. Stoga će posjedovanje ruže kao žive biljke (u mini verziji za dom, u većoj verziji u dvorištu) unijeti pozitivnu energiju i privući ljubav. Crvene i jarko ružičaste ruže najviše će privući strast dok će bijele i ruže u svijetlijim bojama privući nježniju vrstu ljubavi.

Ruže obožavaju dnevno svjetlo i potrebno im je barem šest sati sunca na dan. Čak im ne smeta ni direktno sunce ako se nalaze napolju. No, ako su u stanu ili kući, ne preporučuje se da ih se preko ljeta drži na prozoru kako ih sunce ne bi oštetilo. Takođe, vole vlažno tlo, ali treba paziti da je dobro drenirano, odnosno da se voda ne zadržava predugo uz sam korijen.

Anturijum

Anturijum privlači sreću i pozitivnu energiju koja jača ljubavne veze. S obzirom na to da su mu cvjetovi srcolikog oblika i crvene boje, u svaku će prostoriju u kojoj se nalazi, unijeti dozu romantike. Takođe, simbolizuje beskonačnu ljubav pa je idealan poklon za vjenčanja i godišnjice veze ili braka.

Anturijumu najviše odgovaraju svijetle prostorije, ali ne i direktno sunce te temperatura između 18 i 26 stepeni. U zavisnosti od veličine saksije u kojoj se nalazi, potrebno ga je zalivati otprilike jednom nedjeljno, ali je prvo najbolje provjeriti da li je prvih nekoliko centimetara tla suvo.

Orhideja

Orhideja svojom energijom stvara umirujuću i harmoničnu atmosferu i time pozitivno utiče na jačanje veza i prijateljstava.

Takođe, orhideja je simbol ljepote, strasti i plodnosti pa upravo zato u dom privlači i energiju ljubavi.

S obzirom na to da su tropske biljke, orhideje vole nešto vlažniji ambijent te zahtijevaju zalivanje otprilike jednom nedjeljno, odnosno kada prvi sloj zemlje bude suv. Takođe, vole svjetlost, ali nikako ne direktnu, prenosi “Zadovoljna“.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

“VOZIŠ AUTO OD 500.000 EVRA I IMAŠ VILETINU” Brutalna svađa Jovane Joksimović i Vedrane Rudan u emisiji uživo: O ovome se i dalje priča

Voditeljka Jovana Joksimović svaki put kada u goste u jutarnji program pozove književnicu Vedranu Rudan,…

32 minute ago

OVAKO JE VODITELJICA IZGLEDALA NA POČETKU KARIJERE: Danas je atraktivna i prelijepa

Nikolina Pišek glasi za jednu od najatraktivnijih voditeljica, a iako je ušla u šesto desetljeće života,…

2 sata ago

SVI SU DANAS KRENULI KUĆI: Na graničnim prijelazima duge kolone vozila na ulazu u BiH

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/06\/kolona4.jpeg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/06\/kolona4.jpeg","caption":"","bg":"2d3132"}] Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Šepak duge su kolone putničkih vozila na ulazu…

2 sata ago

Debakl Hrvatske: Španija furiozno pregazila “vatrene”

Fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je u Berlinu od Španije rezultatom 3:0, a utakmica je rezultatski…

2 sata ago

Turistima u Grčkoj prijeti opasnost, rekordi oboreni već u prvom dijelu sezone

Dok živa u termometru vrtoglavo raste širom Mediterana, što nije neobično s obzirom na činjenicu…

2 sata ago

Razgovara se kako kombinirati prisustvo OHR-a i EU integracije BiH, izjavio Schmidt

Predstavnici zapadnih zemalja i Ured visokog predstavnika (OHR) međunarodne zajednice razgovarali su o tome kako…

4 sata ago