in

Neymar kupuje i spašava svoj bivši klub?

Neymar kupuje i spašava svoj bivši klub?
Slatka-Tajna.Eu
Neymar kupuje i spašava svoj bivši klub?

​Brazilska zvijezda, Neymar, ponovo je u centru pažnje, ali ovoga puta ne zbog svojih izvanrednih igračkih sposobnosti. Slavni brazilski fudbaler razmatra mogućnost kupovine svog nekadašnjeg kluba, Santosa, koji se trenutno bori s finansijskim poteškoćama i ispadanjem iz elitnog ranga brazilskog fudbala.

Santos FC, jedan od najvećih i najprepoznatljivijih klubova u Brazilu, suočava se s teškim vremenima. Krajem prošle godine prvi put u svojoj istoriji klub je ispao iz elitne lige, što je šokiralo mnoge njegove dugogodišnje navijače. Finansijski teret od 130 miliona evra dodatno otežava situaciju, stvarajući potrebu za hitnim spašavanjem.

Upravo u tom kontekstu pojavljuju se informacije da bi Neymar mogao biti ključni faktor u spašavanju kluba iz kojeg je započeo svoju slavnu karijeru. Neymar, koji je svoje prve korake kao profesionalac napravio u dresu Santosa, pokazuje interes za učestvovanje u kupovini kluba. Prema izvorima iz Brazila i Španije, Neymar bi se u tom poduhvatu udružio sa svojim ocem.

Ovaj potez bio bi sličan onome koji je legendarni Ronaldo Nazario preduzeo s Kruzeirom 2021. godine. Ronaldo je, nakon što je klub ispao u niži rang, kupio većinski udio dionica za 80 miliona evra te je uspio ekipu vratiti u viši rang samo devet mjeseci kasnije. Neymar, s obzirom na svoj značajan ugovor u Saudijskoj Arabiji koji mu donosi 100 miliona evra po sezoni, vjerovatno ima finansijske kapacitete za ovakav poduhvat.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Uz nadu u bolju budućnost, ovo bi moglo označiti početak novog poglavlja za Santos i potvrditi Neymarovu duboku povezanost s klubom koji je oblikovao njegovu fudbalsku karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dario Pocedulić, najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik ove godine

Dario Pocedulić, najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik ove godine

‘Istorijski pad’ Srbije u izvještaju Freedom Housea

‘Istorijski pad’ Srbije u izvještaju Freedom Housea