in

Bauk, film o Nato bombardovanju na filmskom festivalu u Moskvi (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Bauk, film o Nato bombardovanju na filmskom festivalu u Moskvi (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus
Slatka-Tajna.Eu

Film “Bauk” donosi pred publiku priču o NATO bombardovanja SRJ 1999. godine, iz vizure osmogodišnjeg dečaka Save, koji pokušava da zadrži neiskvareni i naivni pogled na svet oko sebe.

“Film Bauk je antiratna drama koja na neki način sublimira naš kolektivni strah ali i duh našeg kolektivnog otpora zlu pre dvadeset pet godina! I to kroz jednu intimnu priču o odrastanju. Veliki ruski direktor fotografije Vladislav Opeljanc, stalni saradnik Nikite Mihalkova i Kirila Serebrenikova, dao je veliki umetnički doprinos filmu, kao i naš najveći živi scenograf Vladislav Laašić! Posebno mi je drago što će svetska premijera biti održana u Moskvi, gde je i moj prethodni film “Enklava” bio premijerno prikazan i nagrađen “, izjavio je reditelj Goran Radovanović.

Glumačku podelu ove filmske priče čine Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, Miloš Biković, Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Kalina Kovačevič, Branka Šelić, Milena Jakšić.

Autorsku ekipu filma „Bauk“čine reditelj i scenarista Goran Radovanović, direktor fotografije je proslavljeni Vladislav Opeljanc, poznat po saradnji sa Nikitom Mihalkovim, scenograf je Vladislav Lašić, kostimograf Katarina Ciglić, šminker Atanas Temnilov, kompozitor je Ace Vaptsarov, montažer je Nenad Pirnat.

 

Iza filma „Bauk“ stoje produkcije NAMA FILM, ARCHANGEL DIGITAL i TELEKOM SRBIJA, koproducent je PREMIER STUDIO (Bugarska) uz podršku Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije kao i Vojske Srbije, Grada Beograda.

Film „ Bauk“ će biti dostupan u svim bioskopima u Srbiji na jesen ove godine, a distribucija filma je poverena MegaCom Filmu (MCF).

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 

Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.

 

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Selma Pajazetović novo lice u dresu “zmajica”

Selma Pajazetović novo lice u dresu “zmajica”

Diskriminacija kao pokretački pogon za mladog Roma

Diskriminacija kao pokretački pogon za mladog Roma