in

Dres Njemačke povučen iz prodaje, razlog šokantan

Dres Njemačke povučen iz prodaje, razlog šokantan
Slatka-Tajna.Eu
Dres Njemačke povučen iz prodaje, razlog šokantan

Njemačka kompanija “Adidas” prošlog mjeseca je predstavila nove dresove u kojima će njemački reprezentativci igrati na Evropskom prvenstvu.

Društvene mreže su veoma brzo nakon objavljivanja fotografija u fokus stavile jedan detalj. Najglasniji komentari ticali su se dresa sa brojem 44.

Korisnici društvenih mreža primjetili su da dizajn broja 44 na dresu podsjeća na simbol ’’SS“, po kojem je bio poznat Šucštafel – glavna paravojna organizacija pod komandom Nacističke partije i Adolfa Hitlera.

Poslije velikih rasprava i mnogo primjedbi koje su stigle na adresu kompanije ’’Adidas“ od danas više nije moguće u onlajn ’’Adidas“ prodavnici naručiti njemački dres sa brojem 44.

Obustavljene su i sve isporuke već kupljenih dresova sa tim brojem, a objavljeno je i da nijedan fudbaler reprezentacije Njemačke neće imati broj 44 na leđima.

Skoro sve kritike bile su upućene velikom sportskom brendu, ali iz ’’Adidasa“ tvrde da su Fudbalski savez Njemačke i njegovi partneri bili odgovorni za dizajn fonta kojim će se na dresovima ispisati prezimena i brojevi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


’’U našoj kompaniji rade pripadnici oko 100 različitih navija, zalažemo se za promociju različitosti i inkluzije i aktivno se suprotstavljamo ksenofobiji, antisemitizmu, nasilju i mržnji u bilo kom obliku“, rekao je Oliver Brigen, portparol ’’Adidasa“ za agenciju DPA

Pa je i dodao:

’’Svaki pokušaj da se promovišu stavovi koji marginalizuju nije dio naših vrijednosti. Kompanija odlučno odbacuje bilo kakvu insinuaciju da je to bila naša namjera“.

Krajem marta je Fudbalski savez Njemačke objavio i da će od 2027. godine sponzor opreme svih reprezentativnih selekcija ove zemlje biti američka kompanija Najki.

I to će biti kraj više od 70 godina dugoj saradnji sa Adidasom.

Evropsko prvenstvo igra se u Njemačkoj i počinje 14. juna, a šampiona Starog kontinenta dobićemo 14. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Uskrsni ponedjeljak u osječkom Zoološkom vrtu

Uskrsni ponedjeljak u osječkom Zoološkom vrtu

Ispucale usne: Da li balzam pomaže

Ispucale usne: Da li balzam pomaže