in

Sjećate li se stihova “Moram ić’ naprijed hej”: Bio je glavni lik OBN talenata, a ovako je spojio muziku i poljoprivredu

Sjećate li se stihova “Moram ić’ naprijed hej”: Bio je glavni lik OBN talenata, a ovako je spojio muziku i poljoprivredu
Slatka-Tajna.Eu

Poznati bosanskohercegovački reper Dženan Hodžić – Dr. Zo, objavio je spot za svoju novu pjesmu “Organik”.

Na ovom projektu uspio je spojiti svoje dvije velike ljubavi – muziku i poljoprivredu, jer na svom imanju u Topuzovom polju kod Visokog posljednjih godina uspješno uzgaja različite sorte voća i povrća, kao što su kiwano, batat, hokaido, fizalis, rotkvica…

“Sad sam poljoprivrednik, inžinjer po struci, kad imam nešto za reći, tad mikrofon u ruci” – stihovi su njegove pjesme “Povratna” koju je objavio 2019. godine.

I s novom pjesmom pokazao je dio raskošnog talenta i originalnost po kojoj je prepoznatljiv od svojih muzičkih početaka 1998. godine, kada je objavio prvi album. Podsjetimo, veliku popularnost postigao je učešćem u OBN-ovom muzičkom šou, a još ga pamte po njegovoj krilatici: “Moram ić’ naprijed hej, naprijed hej, naprijed hej…”.

Njegov najnoviji muzički projekat donosi pjesmu koja ne samo što vas uvodi u svijet organske proizvodnje hrane, već i potiče razmišljanje o zdravom razvoju uma i karaktera.

– Pjesma “Organik” je jedinstvena po svojoj sposobnosti da poveže dva ključna aspekta naših života, hranu i razvoj uma. Želimo da ljudi razmišljaju o tome kako ono što unosimo u svoje tijelo može uticati na naš duhovni i emocionalni rast. Izdavač je Hayat Production, uz podršku Asocijacije izvođača i svirača (AIS) Sarajevo. Večeras u 19 sati zakazana je promocija pjesme u caffeu “Fragment” u Visokom – govori Dženan Hodžić.

Muziku za “Organik” komponovao je Midhat Uzejrović, a zajedno sa Hodžićem je radio i na aranžmanu. Spot za pjesmu je snimljen pod vođstvom Midhata Uzejrovića i ekipe, uključujući asistenta Branislava Mirkovića i dron operatera Bojana Krajišnika. Montaža, efekti i kolor korekcija bili su također rezultat truda Midhata Uzejrovića. Produkciju numere, kao i videospota potpisuje produkcija Unity Visoko. Pjesma “Organik” najavljuje njegov novi istoimeni album. 

Podsjetimo, Visočanin Dženan Hodžić dobro je poznat u muzičkom svijetu, ali i među poljoprivrednicima. Njegov zanimljiv životni put u film “Pljuni u šake” je pretočio Tarik Hodžić, tvorac popularnog filma “Scream for me Sarajevo”, dokumentarca o ratnom Sarajevu inspirisanog koncertom Brucea Dickinsona.

The post Sjećate li se stihova “Moram ić’ naprijed hej”: Bio je glavni lik OBN talenata, a ovako je spojio muziku i poljoprivredu appeared first on Express.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Duško Ivanović procvjetao poslije odlaska iz Zvezde

Duško Ivanović procvjetao poslije odlaska iz Zvezde

Usamljenost postaje globalni zdravstveni problem

Usamljenost postaje globalni zdravstveni problem