in

KAD ČUVENI NOVINAR PROREKNE: “Moj Džihade, ima nade”

KAD ČUVENI NOVINAR PROREKNE: “Moj Džihade, ima nade”
Slatka-Tajna.Eu

Tuzlak Džihad Polić je godinama dobro poznat sudionik muzičko-estradne scene u BiH. Kao vrstan instrumentalist, u mnogim je orkestrima bio „prva violina“ brojnih koncerata i festivala. Ali, oni koji ga dobro poznaju, odavno su se osvjedočili u Polićeve vokalne kvalitete i izuzetno uspješne pjevačke nastupe. Pa se može reći da su aplauzi na otvorenoj sceni ohrabrili Džihada da se sve češće i ambicioznije posveti pjevačkoj karijeri.

Sa snimanja spota

Za muzički arhiv RTV BiH već je snimio i objavio CD sa 20 njemu najdražih sevdalinki i pjesama u duhu bosanskohercegovačke narodne muzičke tradicije, a ovih dana ljubiteljima narodne muzike daroviti muzičar predstavlja se i novom pjesmom vrlo intrigirajućeg naslova – „Još za ljubav ima nade“.

-Kako je muzika u cijelom mom životu izuzetno velika ljubav, eto ova pjesma bi mogla da se tumači kao poruka da i za moje pjevačke uspjehe još ima nade. A i to kako je ova pjesma došla do mene, svjedoči da za dobru pjesmu i dobrog pjevača nikad nije kasno. Naime, ova je pjesma prije 2-3 godine izvedena na festivalu „Ilidža“, ali izvođač kojem je festival poklonio povjerenje, nikad nije ušao u studio da pjesmu snimi i promoviše široj publici. A meni se jako dopala. Prelijepa melodija, divna poruka za život. Kako je autor muzike moj Tuzlak Amir Softić, a autor stihova moj dragi prijatelj i čest saradnik Enver Šadinlija, usudio sam se zatražiti da meni ukažu povjerenje. Oni su to shvatili i kao priznanje kvaliteta njihovog djela. A to sad u velikom broju potvrđuje publika. Pjesma se „vrti“ na brojnim radio i tv programima, spot ima hiljade pregleda na internetu, a gdje god je zapjevam „uživo“, odmah samnom pjevaju i prisutni – radosno kazuje Džihad Polić.

Inače, Amir Softić je dugodišnji najbliži saradnik „princa sevdaha“ legendarnog Nedžada Salkovića, vrstan solista na harmonici, kompozitor i aranžer, a sem uspješne novinarske i voditeljske karijere Enver Šadinlija je jedan od najuspješnijih autora stihova za novu narodnu muziku na ovim prostorima.

-Drago mi je i zbog pjesme i zbog Džihada, kog sam na koncertima i turnejama uvijek nagovarao da više i češće pjeva, pa se nadam da će mu i pjesma „Još za ljubav ima nade“ otvoriti što više pjevačih prilika. Kratko sam mu rekao – „Moj Džihade, ima nade“. I, eto, potvrđuje se – rekao je za „Express“ Enver Šadinlija.

The post KAD ČUVENI NOVINAR PROREKNE: “Moj Džihade, ima nade” appeared first on Express.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Overmarsu dvije godine zabrane

Overmarsu dvije godine zabrane

Visoki funkcioneri sa Zapadnog Balkana na 'crnim listama'

Visoki funkcioneri sa Zapadnog Balkana na 'crnim listama'