in

Žigman: Trezorski zapisi-građani lako vide koliki je prinos

Žigman: Trezorski zapisi-građani lako vide koliki je prinos
Slatka-Tajna.Eu
Žigman: Trezorski zapisi-građani lako vide koliki je prinos

Ante Žigman

Foto: HTV / HRT

Država je nedavno građanima ponudila  narodne obveznice, a sada su na redu trezorski zapisi.  Građani će dobiti prinos, a država novac. Ekonomisti se slažu da se radi o sigurnim ulaganjima.

Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga kazao je u emisiji U mreži Prvog kako trezorski zapisi imaju najvišu razinu sigurnosti.

– Oni mogu biti zanimljivi građanima stoga što su jednostavan financijski proizvod kod kojeg građani vrlo lako vide koliki je prinos. Jasno se vidi da će građani dobiti 37 eura za godinu dana, ako ulože tisuću eura koliko stoji jedan trezorski zapis, rekao je.

Dodaje kako je Agenciji važno da se cijeli proces odvija sukladno sa zakonom i za sada je tome tako.

– Sigurno je da građani pred sobom imaju zanimljiv financijski instrument, naglašava.

Država pokušava motivirati banke da podignu kamate


Niko Maričić, fond menadžer u investicijskoj kući InterCapital,
Niko Maričić, fond menadžer u investicijskoj kući InterCapital, naglašava kako je ovo izvrsna stvar za državu koja na ovaj način pokušava educirati građane i uključiti ih na tržište kapitala te im ponuditi prinos koji banke nisu nudile.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


– Tako država pokušava motivirati banke da podignu kamatne stope na depozite građana, kako bi građani pokušali umanjiti negativne efekte inflacije, istaknuo je.

Dodaje kako su do sada trezorski zapisi bili namijenjeni isključivo institucionalnim investitorima koji su kroz taj kratkoročni dužnički instrument kreditirali državu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Emina Husedžinović slavi 25 godina rada revijom u Domu mladih

Emina Husedžinović slavi 25 godina rada revijom u Domu mladih

Jokić predvodio Denver do nove pobjede

Jokić predvodio Denver do nove pobjede