in

DA NIJE BILO ERMINE PAŠOVIĆ POBILI BI PSE: Nekadašnja zadrugarka s prijateljicom Majom napadnuta u Sarajevu

DA NIJE BILO ERMINE PAŠOVIĆ POBILI BI PSE: Nekadašnja zadrugarka s prijateljicom Majom napadnuta u Sarajevu
Slatka-Tajna.Eu

Nekadašnja učesnica “Zadruge” Ermina Pašović doživjela je nimalo prijatno iskustvo nakon što je stigla u Sarajevo. U šeher je stigla zbog privatnih obaveza, a na kraju završila u policiji. Naime, sve je počelo tako što je njena prijateljica Maja pokušala zaštiti nevine pse na Grbavici.

-Na napuštenoj lokaciji koja se nalazi ispod dvorišta moje zgrade koja je zarasla u visoko rastinje kriju se dva mlada napuštena psića kojim se ponekad pridruže i druge lutalice. Obojica su bila povrijeđena. Ja i par komšinica im nosimo hranu i lijekove. Jučer sam pošla da im dam da jedu i lijekove kada me je doslovno opkolilo par osoba koje žive u zgradi preko puta te lokacije na kojoj psi borave. Životinje su povrijeđene, gladne, neagresivne, mlade. Te osobe su me napale jer ih hranim, da bi jedan od tri muškarca krenuo na mene pajserom ili šta je već imao u ruci. Ja sam mirno stajala na istom mjestu i rekla da me udari. A onda ga je u tome spriječila žena za koju pretpostavljam da mu je majka – priče nam Maja Hadžismajlović, Erminina prijateljica.

Potom se redao niz psovki i uvreda koje traju kako danima na mene od strane istih osoba, tako i jučer prije, za vrijeme i nakon pokušaja napada.

-Nakon toga je rekao da će pobiti sve pse. I počeo da trči za njima sa tim istim rekvizitom, pajserom. Još jedna muška osoba koja je tu bila rekla je da će ih pobiti ali nije sem verbalne prijetnje ništa uradila. Ja sam uspjela spriječiti nasilnika da pobije pse. Ali je zaprijetio da će ih ubiti. Djelo je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo gdje je postupajući inspektor poduzeo sve mjere iz svoje nadležnosti te je djelo kvalifikovano kao Ugrožavenje sigurnosti – dodaje Maja.

Danas u 16 sati izaći će na lokaciju da vide da li su životinje žive.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


-S ovim smo upoznali i Udruženja za zaštitu životinja koja bi također trebala poslati svog predstavnika na predmetnu lokaciju.

Ermina je, inače, veliki empata i ljubitelj životinja i želi pomoći da se ovaj slučaj riješi, te je sve podijelila na svojim društvenim mrežama gdje je prati preko 75 hiljada pratilaca.

-Moj slučaj je podijelila s pratiocima na svom profilu kako bi se spriječilo ubisto nedužnih životinja. Ako su preživjeli mogu samo zahvaliti Ermini i MUP-u Kantona PU Novo Sarajevo. I sama sam vlasnik dva psa. Pse imam oko 40 godina. Potpuno razumijem one koji imaju fobiju i boje se pasa, ali isto tako smatram da nemaju pravo nikoga da napadaju i ubijaju. Ovdje je zakazala i lokalna zajednica koja ne radi ništa po pitanju zbrinjavanja jadnih životinja.
I onda kad ih neko nahrani bude napadnut, kao što sam i sama. Te uznemirujuće snimke naravno čuvam i predala sam ih policiji. Iz vlasničkog iskustva od 40 godina smatram, ako hranite životinju, brinete se o njoj, ne povrjeđujete je, ona nikako ne može biti agresivna – završila je Maja, koja će zajedno s prijateljima, u 16 sati izaći na mjesto gdje su bile zbrinute životinje.

The post DA NIJE BILO ERMINE PAŠOVIĆ POBILI BI PSE: Nekadašnja zadrugarka s prijateljicom Majom napadnuta u Sarajevu appeared first on Express.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dejan Savić u Saudijskoj Arabiji

Dejan Savić u Saudijskoj Arabiji

Jesenji napitak koji će vas ugrijati

Jesenji napitak koji će vas ugrijati