in

Vraćaju se Padi i Kolbi, slijede nam dva meča za titulu

Vraćaju se Padi i Kolbi, slijede nam dva meča za titulu
Slatka-Tajna.Eu
Vraćaju se Padi i Kolbi, slijede nam dva meča za titulu

Samo jedan UFC “pay-per-view” događaj preostao nam je do kraja ove kalendarske godine. Radi se o UFC 296 koji ćemo gledati u noći sa 16. na 17. decembar. Dobra vijest je da se u oktagon vraćaju Padi Pimblet i Kolbi Kovington.

Las Vegas ugostiće posljednji veliki UFC-ov događaj u ovoj godini, ali i generalno posljednju UFC-ovu priredbu u 2023. godini. Već neko vrijeme poznato je kako će izgledati borilačka karta te večeri, ali tokom prenosa UFC 295, objavljen je raspored mečeva, odnosno, saznali smo kako će izgledati glavna karta.

Glavni dio priredbe činiće ukupno pet pečeva, a čak tri meča održaće se u velter kategoriji. Program glavne karte započeće odličnim obračunom Visentea Lukea i Ijana Gerija. Geri i Luke dugogodišnje su timske kolege unutar “Kill Cliff FC” dvorane, a sada će morati ukrstiti rukavice i saznati ko je bolji. Luke želi dokazati da još uvijek može konkurisati za vrh velter kategorije, dok Ijana Gerija čeka najozbiljniji ispit u dosadašnjoj karijeri. Prođe li Luke kao što je prolazio prijašnje protivnike, Geri će potvrditi da je potencijal za najveće stvari. Ovaj meč biće jako kvalitetan, ali i jako atraktivan, jer obojica uvijek pružaju odlične mečeve.

Nakon Gerija i Lukea, u kavez će Toni Ferguson i Padi Pimblet. Padi se vraća nakon godinu dana pauze i tijesne pobjede nad Džaredom Gordonom. Talentovani borac iz Liverpula mučio se s povredama dobar dio ove godine, a sada ga čeka prekaljeni veteran.

“El Cucuy” je poražen u šest uzastopnih nastupa i ovo mu je možda i posljednja prilika unutar UFC-a. Upiše li sedmi poraz, vjerovatno će dobiti otkaz u promociji, a možda se i povuče iz sporta. Motiv je veliki s obje strane. Padi želi poraziti legendu ovog sporta, dok Toni želi dokazati da još uvijek zaslužuje mjesto u UFC.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Uoči dva meča za titulu, gledaćemo odličan okršaj između Šavkata Rahmonova i Stefena Tompsona. “Wonderboy” Tompson jako je dugo pri vrhu UFC-ove velter kategorije, ali sve je bliže završetku karijere. Ipak, vatre u njemu još uvijek ima, a Šavkat Rahmonov pokušaće preskočiti stepenicu na kojoj su mnogi talentovani velteraši zapinjali prijašnjih godina. Rahmonov je završio sve protivnike u dosadašnjoj karijeri, dok je Tompson dobio batine samo jednom u 24. profesionalna nastupa. Hoće li Tompson još jednom “školovati” mladog borca od kojeg se puno očekuje, ili će Šavkat nastaviti svoj niz, saznaćemo 16. decembra.

Nakon tri uvodna meča na glavnoj karti, uslijediće dva odlična obračuna za pojaseve. Aleksandre Pantoja tražiće prvu odbranu titule u perolakoj kategoriji, a čeka ga stari znanac Brendon Rojval. Pantoja i Rojval borili su se 2021. godine, a predajom u drugoj rundi slavio je Pantoja. Bio je to meč nevjerovatnog tempa i fantastičnih razmjena, kako u parteru, tako i u stend-apu. Pantoja je nakon toga uspio dogurati sve do titule prvaka, dok je Rojval upisao tri uzastopne pobjede. Ova dva Brazilca nikad ne pružaju dosadne mečeve i biće ovo pravi vatromet.

Događaj će završiti borbom za pojas u velter kategoriji. Leon Edvards braniće pojas drugi put u karijeri, a Kolbi Kovington treći put u karijeru dobiva priliku postati prvakom. Kamaru Usman zaustavio ga je prilikom prva dva pokušaja, a ovo mu je možda i posljednja šansa. Izgubi li od Edvardsa, vjerovatno nikada neće postati prvakom.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Prekršajna prijava protiv bivšeg predsjednika Gradskog vijeća Ploča zbog droge

Prekršajna prijava protiv bivšeg predsjednika Gradskog vijeća Ploča zbog droge

IZMEĐU SNA I JAVE: Kada se Sarajke udruže…

IZMEĐU SNA I JAVE: Kada se Sarajke udruže…