in

Marušić: Veliki je propust što nisu osigurani dokazi nakon nesreće

Marušić: Veliki je propust što nisu osigurani dokazi nakon nesreće
Slatka-Tajna.Eu
Marušić: Veliki je propust što nisu osigurani dokazi nakon nesreće

Željko Marušić, Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu

Foto: HRT / HTV

Govoreći o okolnostima nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao Mario Banožić, Željko Marušić s Prometnog fakulteta u Zagrebu kazao je za HTV da je napravljen veliki propust – osiguranje dokaza. Napominje da je to trebalo učiniti odmah nakon pružanja pomoći ozlijeđenima.

 Željko Marušić komentirao je i dio iz Kaznenog zakona – da se slučaj u kojemu je bilo izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom, ako ne prelazi 1,5 promila alkohola u krvi, tretira kao počinjenje nesreće ili krivnja iz nehaja. 

– To je jedna od stvari koje moramo promijeniti. Za sada je zakon kakav jest i po njemu se mora suditi, no to je teška nelogičnost. Kad se nakon nesreće utvrdi 1,5 promila alkohola u krvi, onda je riječ o totalnom pijanstvu. Dakle, 0,5 promila alkohola u krvi je već pijanstvo, rekao je Marušić.

Govoreći o okolnostima nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao Mario Banožić, Marušić je kazao da je napravljen veliki propust – osiguranje dokaza. Napominje da je to trebalo učiniti odmah nakon pružanja pomoći ozlijeđenima.

– Dežurni istražitelj je trebao u koordinaciji s hitnom pomoći osigurati dokaze vađenjem krvi odmah. Iz krvi alkohol eksponencijalno opada s vremenom i taj podatak više nije vjerodostojan. Kao drugo, nisu osigurali dokaze. Nepojmljivo mi je da cesta nije bila zatvorena. Zatvorili su je naknadno. Nisu osigurali pravodobono sve dokaze, ali mislim da je ipak dovoljno ispitano. Vozač kamiona kojega je ministar pretjecao, po tahografu, vozio je 78 km/h, rekao je Marušić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Prema njegovoj procjeni ministar je vozio između 90 km/h – 95 km/h u trenutku sraza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Raspoloženi Janis polomio rogove “Bikovima” (VIDEO)

Raspoloženi Janis polomio rogove “Bikovima” (VIDEO)

Fašistički znakovi i izbjegnuta tragedija (VIDEO)

Fašistički znakovi i izbjegnuta tragedija (VIDEO)