in

HND se povlači iz manifestacije “Grad to ste Vi” posvećene Siniši Glavaševiću

HND se povlači iz manifestacije “Grad to ste Vi” posvećene Siniši Glavaševiću
Slatka-Tajna.Eu
HND se povlači iz manifestacije “Grad to ste Vi” posvećene Siniši Glavaševiću

Ilustracija

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

 Hrvatsko novinarsko društvo (HND), kao jedan od utemeljitelja manifestacije “Grad to ste Vi” izvijestilo je da se zbog neprihvatljivog ponašanja vukovarskih gradskih vlasti povlači iz organizacije novinarsko-književnih susreta posvećenih novinaru Hrvatskog radija Vukovar Siniši Glavaševiću.

HND se također ogradio od ovogodišnjeg programa susreta o kojem, kako tvrde, nisu bili konzultirani ni obaviješteni te iz kojeg su izbačeni njihovi predstavnici bez službenog obrazloženja.

Podsjećaju da na službenom programu poslanom medijima početkom studenoga među organizatorima novinarskog-književnih susreta nije stajalo ime HND-a, ali je na njihovu adresu u ponedjeljak, samo tjedan dana uoči susreta stigao protokolarni poziv u kojem se najednom navodi ime i logotip HND-a kao jednog od organizatora.

HND ističe da je i prije bio nezadovoljan tretmanom Književno-novinarskih susreta, ali je godinama sudjelovao u programu, prije svega poštujući lik i djelo Siniše Glavaševića i svih kolegica i kolega koji su ratne 1991. godine radili na Hrvatskom radiju Vukovar.

– Aktualna vukovarska vlast i vodstvo HRV-a godinama se ponašaju kao da bi najradije ugasili manifestaciju posvećenu Siniši Glavaševiću, a opet ne mogu to napraviti jer nije politički oportuno, istaknuo je HND.

Iz HND-a su poručili da, kako navode, despotsko ponašanje vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i njegovih suradnika neće prihvatiti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


– Gradonačelnik Penava očito se ponaša u maniri ‘grad to sam ja’ pa sa svojim suradnicima odlučuje o tome tko je podoban, a tko ne za sudjelovanje u programu, priopćio je HND, navodeći da im je to neprihvatljivo, kao i tužna i besramna politička zloupotreba žrtve grada Vukovara uoči superizborne 2024.

HND je najavio da će odsad samostalno održavati događaje posvećene životu velikog i nikad prežaljenog Glavaševića, ali i svih kolegica i kolega koji su radeći za Hrvatski radio Vukovar te ratne 1991. godine bili svjetlo i nada ne samo svim stanovnicima Vukovara, nego i cijele Hrvatske.

Napominju da se na spomen-ploči poginulih novinara i tehničara u Domovinskom ratu, na zgradi HND-a u Zagrebu nalazi se i ime Siniše Glavaševića i Branimira Polovine, ubijenih na Ovčari 20. studenoga 1991.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PJEVAČA S BIPOLARNOM BOLEŠĆU JEDVA PREPOZNALI: Kao da ga se ništa nije ticalo…

PJEVAČA S BIPOLARNOM BOLEŠĆU JEDVA PREPOZNALI: Kao da ga se ništa nije ticalo…

Važno je da kroz pobjede stičemo samopouzdanje

Važno je da kroz pobjede stičemo samopouzdanje