in

DENIAL AHMETOVIĆ ZA “EXPRESS”: Nisam se previše trudio da budem zastupljen u Srbiji

DENIAL AHMETOVIĆ ZA “EXPRESS”: Nisam se previše trudio da budem zastupljen u Srbiji
Slatka-Tajna.Eu

„Ova pjesma je istinsko remek-djelo“, „Sretna sam što se Deni vratio i oduševio nas ovom prelijepom kreacijom“, „Prelijepa pjesma i duet, svaka vam čast, obojica imaju lijep glas“, „Denial prava momčina sa predivnim glasom“ – ovo su samo neki od komentara na društvenim mrežama povodom dueta „Zar je ljubav to?“ koji su snimili Dado Polumenta i Denial Ahmetović. Pjesma je objavljena na Polumentinom albumu „Alea“ koji je prije nekoliko dana promovisan u Beogradu, a tom prilikom bio je prisutan i Denial. Iskoristili smo priliku da razgovaramo sa ovim pjevačem.

Šta se promijenilo od kako si snimio ovaj duet sa Dadom, za koji stižu samo pohvale?

-Promijenilo se prije svega to da sam nakon tri godine odlučio da ponovo započnem svoju karijeru, odnosno da je nastavim, tako da sam stvarno presretan. Krećem u nove avanture pošto sam u jednom trenutku bio odlučio da stanem sa karijerom, ali ispostavilo se da to nije kraj, i da je ovo sada moj novi početak.

Kako je izgledao taj tvoj, kako bi ga sada mogli nazvati, prvi dio karijere? 

-Pošto sam pobijedio u, po mom mišljenju, najvećem šou takmičenju u regionu “Zvijezda možeš biti ti“ imao sam velike koncerte pred pet-deset hiljada ljudi u cijeloj Bosni, obišao sam cijelu dijasporu, čak devet puta sam imao američku turneju, takođe i dve australijske, i baš sam vrlo lijepo radio. Ne znam koliko je to ljudima poznato, ja sam prvu saradnju imao sa Aleksandrom Milićem Milijem i Marinom Tucaković, meni je pjesmu pisao i Saša Matić, tako da nije baš skromna moja karijera… Bilo je tu lijepih stvari, nastupa i uspjeha.

Kako se sa ove vremenske distance sjećaš pobjede u šouu „Zvijezda možeš biti ti“?

-Toga ću se uvijek sjećati, do kraja života. Bio je to najpopularniji šou u to vrijeme, pjevali smo u Zetri gdje smo imali preko 20 hiljada ljudi. Odatle je počela moja karijera i evo sada poslije kavera „Da se opet rodim“, kad me podržala i publika i kolege, uslijedio je ovaj duet sa Dadom, kao kruna na sve, i podstrek da se još čvršće prihvatim mikrofona. Mogu da se pohvalim da sam cijelo ljeto radio, imam i sada zakazane nove nastupe, a ugovorio sam i Novu godinu, pjevaću u Americi.

Emir, Dado i Denial

Često se ovih dana pominje i piše koliko su se školovali i šta su završili poznati izvođači… Kakav je slučaj sa tobom?

-Školovanje je kod mene imalo prioriet. Završio sam Ekonomski fakultet u Sarajevu, tako da sam i na tom planu uspješan.

Brojni izvođači iz BiH traže svoju afirmaciju u Beogradu ili preko Beograda. Kakvi su tvoji planovi, i  ima li mjesta za tebe na muzičkoj sceni u Srbiji?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


-Rekao bih da ima, uvijek, ustvari, kažem da ima mjesta za svakoga ako se potrudi i ozbiljno pristupi poslu. Međutim, moram reći da se ja do sada nisam previše trudio da budem zastupljen u Srbiji, ja sam to nekako pustio niz vodu da ona dovede do onoga do čega treba, i da sve dođe na svoje. Prvo pjesma treba da se promoviše, pa onda da dođe sve ostalo. Bilo je i drugih načina i mogućnosti da postanem popularan u Srbiji, ali sam ipak to prepustio pjesmi, da ona prokrči put za mene.

Koga od kolega najviše cijeniš, simpatišeš?

-Nema potrebe da nekoga posebno simpatišem, ali Dino Merlin je jedan od mojih muzičkih uzora sa kojim sam se već susretao i u lijepim smo odnosima. A sad da nekoga pretjerano simpatišem, ne bih to mogao reći, a ne bih ni da nekokoga posebno izdvajam…. Cijenim svakog ko pošteno i vrijedno radi ovaj posao.

Duet sa Dadom se baš „zavrtio“, a da li već pripremaš nešto novo na muzičkom planu?

-Biće uskoro još jedan duet, ovaj put muško-ženski, ali neću da otkrivam koja kolegica je u pitanju. Mogu reći samo da je iz Bosne. Imam u planu da snimim i tri solo pjesme, i mogu neskromno da kažem da su sve tri fantastične.

Razgovarala: Slavica Danilović

The post DENIAL AHMETOVIĆ ZA “EXPRESS”: Nisam se previše trudio da budem zastupljen u Srbiji appeared first on Express.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

The Books of Knjige – Vicevi

The Books of Knjige – Vicevi

Kuće na autoputu kod Doboja

Kuće na autoputu kod Doboja