in

U Rovišću i na Pelješcu otvoreni Vatrogasni domovi

U Rovišću i na Pelješcu otvoreni Vatrogasni domovi
Slatka-Tajna.Eu
U Rovišću i na Pelješcu otvoreni Vatrogasni domovi

Vatrogasni dom, ilustracija

Foto: HTV / HRT

U Rovišću pored Bjelovara u subotu je otvoren Vatrogasni dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva vrijedan više od 1,1 milijuna eura koji će tamošnjim vatrogascima osigurati više prostora, ali i brži izlazak na intervencije. Prednosti povlačenja novca iz europskih fondova iskoristili su i na poluotoku Pelješcu, u mjestu Putnikovići.

Izgradnja je najvećim dijelom financirana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a Općina Rovišće ustupila je zemljište na kojemu je objekt izgrađen, financirala izradu projektne dokumentacije te se kreditno zadužila za oko 170 tisuća eura potrebnih za zatvaranje financijske konstrukcije.

U Vatrogasnom domu je i hangar za vozila, ured za sastanke, tri radne sobe, velika višenamjenska sala, soba za dežurstva i kontrolni centar. Investicija je obuhvatila i uređenje velikog parkirališta, kao i okoliša.

– Kada gori kuća, kada se dogodi prometna nesreća, oluja ili potres, vatrogasci su uvijek tu i zato im još jednom zahvaljujem na svakoj žrtvi. Osim toga, želim zahvaliti Vladi RH koja je omogućila da možemo povlačiti financijska sredstva iz fondova EU za ulaganja u ruralna područja, rekao je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan koji je svečano otvorio Vatrogasni dom, zajedno s državnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede Mladenom Pavićem.

– Ulaganja u vrtiće, kulturni centar i DVD centar velika su pomoć za očuvanje života u ruralnim sredinama, zaključio je.

Na Pelješcu otvoren Vatrogasni dom

Prednosti povlačenja novca iz europskih fondova iskoristili su i na poluotoku Pelješcu, u mjestu Putnikovići koje je dobilo novi vatrogasni dom vrijedan 1,2 milijuna eura. Za projekt se apliciralo putem Ministarstva poljoprivrede, u sklopu programa ruralnog razvoja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Osim što će biti dom za vatrogasce, koji su do sada bili takoreći beskućnici, u njemu će se održavati i svi društveni događaji.

– Zaista znači sigurnost i svih građana, znači i sigurnost vatrogasaca, opremanje njihovo ali uvijek biti na usluzi svojim građanima, rekao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH.

– Ministarstvo poljoprivrede putem programa ruralnog razvoja financiralo je izgradnju i rekonstrukciju do sada 60-tak vatrogasnih domova u RH. Nama je to jako bitno, poručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

LUNA OBJAVILA PRVU FOTOGRAFIJU KĆERKE LANE: Predstavila svijetu drugu mezimicu, a ponosna baka Anabela se odmah oglasila

LUNA OBJAVILA PRVU FOTOGRAFIJU KĆERKE LANE: Predstavila svijetu drugu mezimicu, a ponosna baka Anabela se odmah oglasila

Rubljov me je mučio kao zmija žabu

Rubljov me je mučio kao zmija žabu