in

Fina u Varaždinu otvorila 14. Razvojni centar u Hrvatskoj

Fina u Varaždinu otvorila 14. Razvojni centar u Hrvatskoj
Slatka-Tajna.Eu
Fina u Varaždinu otvorila 14. Razvojni centar u Hrvatskoj

Fina u Varaždinu otvorila 14. Razvojni centar u Hrvatskoj

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / pixsell

U novim prostorijama varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike (FOI) u petak je otvoren Finin Razvojni centar, čiji je osnovni cilj povezivanje znanstvene zajednice i poslovnog sektora u partnerskoj razmjeni znanja i tehnologija.

Predsjednik Uprave Fine Dražen Čović naveo je da je Fina prije 5 do 6 godina započela s decentralizacijom poslovnog i tehnološkog razvoja.

– Fina ustvari radi na dva velika segmenta poslovanja. Jedan je za hrvatsku bankarsku industriju, a drugi je za državu. Pružamo oko 105 različitih servisa bez kojih funkcioniranje i poslovanje u ovoj državi nije zamislivo. Nama nije interes da se sve tehnološke i polovne aktivnosti odvijaju u našoj centrali u Zagrebu, nego nam je interes da to decentraliziramo koliko god je to moguće, rekao je prilikom otvorenja Čović.

Stručna praksa u bilo kojem Fininom razvojnom centru

Dodao je da je na osnovu suradnje i sporazuma između Fine i FOI-a ujedno omogućeno studentima tog fakulteta da obavljaju stručnu praksu u Fini ili bilo kojem Fininom razvojnom centru.

Po njegovim riječima, kroz društveno odgovorno poslovanje nastojali su pomoći akademskoj zajednici iz koje ubuduće očekuju stručne kadrove za svoje poslovanje. Prodekan za poslovanje i ljudske potencijale s FOI-ja Ivan Malbašić za novootvoreni razvojni centar ističe kako je rezultat upravo kvalitetne suradnje fakulteta i Fine.

Niz projekata suradnje FOI-ja i Fine

– FOI je prepoznata kao instittucija za visoko obrazovanje koja ima izrazito visoku razinu suradnje s gospodarstvom. Otvaranje Fininog razvojnog centra u zgradi Fakulteta organizacije i informatike zapravo je šlag na tortu naše dosadašnje suradnje, rekao je prof. Ivan Malbašić, prodekan za poslovanje i ljudske potencijale, FOI. Dodao je kako su s Finom surađivali u cijelom nizu projekata.

Na svečanom otvorenju bio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je izrazio zadovoljstvo što i na ovaj način državne tvrtke i ustanove vode brigu o mladima, u ovom slučaju studentima, omogućujući između ostalog i obavljanje praktičnog dijela nastave.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić naglasio je da se Varaždin ucrtava na informatičku kartu svijeta, a da tome doprinosi i osnivanje jednog ovakvog centra.

Fina je do danas otvorila 14 Razvojnih centara. Uz ovaj najnoviji, varaždinski, Razvojni su centri otvoreni i u Splitu, Osijeku, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Virovitici, Zaboku, Kutini, Vukovaru, Rijeci, Požegi, Đurđevcu i Slatini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vanilice sa orasima

Vanilice sa orasima

Humanitarni bazar civilnih žrtava rata u BiH za palestinski narod

Humanitarni bazar civilnih žrtava rata u BiH za palestinski narod