in

Književno pitanje zaustavilo sjajnu igru profesorice Ivone. Znate li vi odgovor?

Književno pitanje zaustavilo sjajnu igru profesorice Ivone. Znate li vi odgovor?
Slatka-Tajna.Eu
Književno pitanje zaustavilo sjajnu igru profesorice Ivone. Znate li vi odgovor?

Ivona Lovreković

Foto: Tko želi biti milijunaš / HRT

U ovotjednom izdanju kviza „Tko želi biti milijunaš” 28-godišnja Ivona Lovreković iz Virovitice sjajnim nastupom osvojila je 18.000 eura. Profesorica engleskog i španjolskog jezika na tom putu iskoristila je sva tri džokera. Njezinoj igri presudilo je 13. pitanje o antiratnom romanu iz područja književnosti. 

Zaigrajte kviz i provjerite svoje znanje.

Prvi džoker koji je zatražila bio je „pola-pola” zapevši na 10. pitanju iz područja književnosti. „Nikad nisam vidio anđele. Pokažite mi anđela i ja ću ga naslikati”, rekao je Gustave Courbet, predvodnik…, glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: impresionizma, romantizma, realizma i fovizma. Iako je Ivona do spomenutog pitanja plovila znanjem i logikom, nije željela riskirati bez pomoći na pitanju kojim se prelazi drugi prag.

Tanajske ploče navele su mladu profesoricu da na 12. tom pitanju iskoristi džoker zovi. Poziv u pomoć uputila je prijatelju Filipu, inače profesoru povijesti, a koji je bio uvjeren u svoj točan odgovor. Ivona je vjerovala kolegi i osvojila 18.000 eura.

Iduće književno pitanje pod „nesretnim” brojem 13., zadalo joj je nove “muke”. „Koji antiratni roman počinje u redu za grah, 9 km iza bojišnice”, glasilo je, a ponuđeni odgovori bili su: Klaonica 5, Kvaka 22, Na zapadu ništa novo te Zbogom oružje. Odlučila je iskoristiti i posljednji džoker i zatražiti pomoć publike, no varljivi postotci nisu joj ulijevali povjerenje pa je Ivona odustala od daljnjeg natjecanja. Da je ostala u igri, poslušala bi odgovor publike i nažalost pogriješila.

Riječanin Ivica Mustač iz prošlotjedne emisije u kojoj je osvojio 10.000 eura, otvorio je večerašnji kviz 12. tim pitanjem iz povijesti u kojem je zatražio pomoć publike. S uvjerljivih 86% glasova, poslušao je publiku i nastavio igru. Za kvizaša Ivicu 13. pitanje bilo je sretno, bez džokera pogodio je točan odgovor i pospremio lijepih 34.000 eura. Zaustavilo ga je pitanje za 68 000 eura iz psihologije na kojem je iskoristio posljednji džoker “pola-pola” no nije htio riskirati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Posljednji natjecatelj Hrvoje Habljak iz Velike Gorice, osvojio je 600 eura uz pomoć džokera publike te je dobio pozivnicu za iduću emisiju u koju ulazi s osmim pitanjem i još dva džokera na raspolaganju.

Ako ste propustili ovotjednoga “Milijunaša”, možete ga pronaći na multimedijskoj platformi HRTi, gdje je dostupan uz vremensko ograničenje. Reprizni termin game showa na rasporedu je u petak, 3. studenoga, u 16:15 na Drugom programu HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Počinje serija Tunel, socijalna drama i policijski triler! (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Počinje serija Tunel, socijalna drama i policijski triler! (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Kako da vam pohovano meso bude što sočnije

Kako da vam pohovano meso bude što sočnije