in

Mjere ne priliče tržišnom gospodarstvu, ali nastavljamo s njima

Mjere ne priliče tržišnom gospodarstvu, ali nastavljamo s njima
Slatka-Tajna.Eu
Mjere ne priliče tržišnom gospodarstvu, ali nastavljamo s njima

Branko Bačić

Foto: HTV / HRT

Važnost mjere danas su još jednom istaknuli potpredsjednici Vlade i ministri Oleg Butković i Branko Bačić. Istaknuli su da novim paketom Vlada pokušava pomoći građanima u teškim vremenima. 

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ustvrdio je kako je Vlada ovim mjerama “pokazala socijalnu osjetljivost”.

– Svim tim mjerama, Vlada je pokazala socijalnu osjetljivost. Mislim da je to izdvajanje iznimno veliko iz državnog proračuna, rekao je.

Iako je priznao kako mjere “ne priliče državi tržišnog gospodarstva” da će se s njima “svejedno” nastaviti.

– Živimo u društvu tržišnog gospodarstva. Pokazalo se ta je u takvim vremenima nezaobilazna uloga države pa se i interventnim mjerama, koje ne priliče državi jednog tržišnog gospodarstva, svejedno mi s tim mjerama i dalje nastavljamo i nastavljat ćemo dok se ne steknu uvjeti da prestanu, dodao je.

Bačić: Ubrzava se rješavanje strateških projekata u Osječko-baranjskoj županiji

Potpredsjednik Vlade rekao je u Osijeku da će se za Osječko-baranjsku županiju ubrzati rješavanje strateških i kapitalnih projekata, kako što je izgradnja novog osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC).

Strateški je prioritet ishođenje lokacijske dozvola za izgradnju novog osječkog KBC-a do kraja godine, a pretpostavka tome je ubrzano rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, kako bi se nakon toga mogla ishoditi građevinska dozvola, izjavio je ministar Bačić nakon sastanka sa županom Ivanom Anušićem.

– U tom smislu smo razgovarali o proceduri prenošenja vlasništva zemljišta osječkog Poljoprivrednog instituta na državu, a onda na osječki KBC, i ta je procedura dogovorena. Već idući tjedan predložio sam sastanak sa županom te ministrom rada i mirovinskog sustava Marinom Piletićem, kako bi smo ubrzavali rješavanje jednog manjeg segmenta te površine namijenjene za KBC, a kojim upravlja to Ministarstvo, pojasnio je ministar Bačić.

Naglasio je da je za sjednicu Vlade pripremljena odluka, kojom će se regulirati zamjena zemljišta između Republike Hrvatske i osječkog Poljoprivrednog instituta, kako bi se ubrzao taj dio projekta.

Govoreći o projektu izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bačić je rekao da je za ishođenje potrebne dokumentacije potrebno riješiti četiri lokacije za pretovarne stanice, koje se nalaze na zemljištu u državnom vlasništvu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Uvjeren je da će u dogovoru s resornom Upravom za upravljanje imovnom u vlasništvu RH, to riješiti u najskorijem vremenu, kako bi i taj centar mogao ishoditi lokacijsku i građevinsku dozvolu, a onda izraditi i sam projekt

Postignut dogovor o prijenosu zemljišta za gradnju novog osječkog KBC-a

Osječko-baranjski župan Anušić rekao je kako je s osječkim Poljoprivrednim institutom postignut dogovor o prijenosu zemljišta, na kojem se treba graditi novi osječki KBC, na ovu zdravstvenu ustanovu.

U tom imovinsko-pravnom odnosu kojeg rješavamo, zemljište kojim će se obeštetiti Poljoprivredni institut je darovala država, i to će se uskoro naći na sjednici Vlade, gdje će se donijeti konkretna odluka, dodao je Anušič.

Tijekom posjeta Osijeka potpredsjednik Vlade ministar Bačić sastat će se s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem.

Potom će u Belom Manastiru nazočiti svečanosti obilježavanja završetka gradnje višestambene zgrade u svrhu stambenog zbrinjavanja obitelji u potrebi, i dodijeliti ključeve prvih osam stanova.

Riječ je o projektu pokrenutom na inicijativu Gradske uprave u Belom Manastiru, koja je darovala građevinsko zemljište, a radovi su vrijedni 2,9 milijuna eura, s PDV-om.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kćerka Saše Matića izrasla u pravu ljepoticu: Pojavila se sa roditeljima i ukrala pažnju

Kćerka Saše Matića izrasla u pravu ljepoticu: Pojavila se sa roditeljima i ukrala pažnju

Nije PETAK, već je TETAK 13. – Hayat Production

Nije PETAK, već je TETAK 13. – Hayat Production