in

Dešava se čudo u Juventusu

Dešava se čudo u Juventusu
Slatka-Tajna.Eu
Dešava se čudo u Juventusu

Massimiliano Allegri bi usprkos svim najavama mogao napustiti klupu Juventusa. Klub je prije nekoliko dana saopštio kako ima povjerenje u 55-godišnjeg trenera, a ni on nije imao namjeru otići.

“Imamo dugoročne planove s Allegrijem. Naša veza je jaka. Juventus je veliki tim, imamo ponizne igrače i svi smo čvrsto na zemlji”, poručio je nedavno generalni menadžer Bianconera Maurizio Scanavino.

Allegri se međutim u prethodnim danima predomislio. Dobio je ponudu iz Saudijske Arabije koja se ne odbija i to bi ga na kraju moglo odvesti iz kluba.

Gazzetta dello Sport tvrdi da će u narednih 24 do 48 sati trener Stare dame obaviti pregovore s rukovodstvom zainteresovanog kluba i da će potom zatražiti odlazak iz Torina.

Tako bi se na kraju moglo desiti čudo da Allegri samovoljno ode iz Juventusa. Plata koju su mu ponudili iz Saudijske Arabije navodno je tri-četiri puta veća od one koju zarađuje u Juventusu (sedam miliona eura).

Nije poznato ime kluba koji želi Allegrija na klupi. Pretpostavlja se da je to Al Hilal, a određene informacije kažu da postoji mogućnost i da preuzme Al Nassr, tim u kojem igra Cristiano Ronaldo.

Juve je navodno spreman pustiti Allegrija bez naknade, ali njegov odlazak im navodno donosi uštedu od 40 miliona eura.

Allegriju je ovo drugi mandat na klupi torinskog giganta. Stigao je u klub 2021. godine i u 108 utakmica ima učinak od 58 pobjeda, 21 neriješenog rezultata i 29 poraza.

Ipak, ono što nervira navijače Bianconera je izuzetno neatraktivan stil igre kojeg preferira 55-godišnji stručnjak, pa su se čak bunili i određeni fudbaleri.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Nož u leđa prijatelju Piqueu - Shakirini snimci izazvali lavinu komentara


Ljubi li Neymara?

Nož u leđa prijatelju Piqueu – Shakirini snimci izazvali lavinu komentara




Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno je Allegri vodio ekipu od 2014. do 2019. godine. Bile su to godine dominacije Stare dame, a on je imao preko 70 posto pobjeda na klupi torinskog tima.

U tom periodu je odradio 271 meč, dobio je 191, neriješeno je odigrano 43 utakmice i samo 37 poraza. U tom periodu je Juve uzeo pet naslova prvaka.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SCENA KOJA JE OBILJEŽILA FINALE ZADRUGE: Divna DNK došla bez brusa

SCENA KOJA JE OBILJEŽILA FINALE ZADRUGE: Divna DNK došla bez brusa

TAKMIČAR RAZOČARAN UČEŠĆEM U „ZVEZDAMA GRANDA“: Važi samo jedno pravilo

TAKMIČAR RAZOČARAN UČEŠĆEM U „ZVEZDAMA GRANDA“: Važi samo jedno pravilo