Categories: Biznis

Global Finance proglasio UniCredit najboljom podskrbničkom bankom u Bosni i Hercegovini

Već treću godinu zaredom, UniCredit Bank d.d. proglašena je najboljom bankom podskrbnikom nad finansijskim instrumentima u Bosni i Hercegovini, od strane međunarodnog finansijskog časopisa Global Finance-a. Pored Bosne i Hercegovine, UniCredit Grupa je nagrađena istom nagradom u još pet zemalja u kojima posluje – Austriji, Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji, kao i u regionu Centralne i Istočne Europe.

Nagradama za najbolje podskrbničke banke, magazin Global Finance odaje priznanje organizacijama koje nude inovativne ideje, efikasna rješenja i snažnu savjetodavnu podršku.

Almir Gredić, član Uprave za korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d. ovim povodom je izjavio: “U UniCreditu se ponosimo našim podskrbničkim uslugama i drago nam je da iz godine u godinu potvrđujemo poziciju najbolje banke podskrbnika u Bosni i Hercegovini. Istinski se zahvaljujem svom timu na nepokolebljivoj predanosti da zajedno istrajemo kroz sve izazove, pretvarajući UniCredit u snažnog pokretača uspjeha, inovacija i izvrsnosti. Koristim priliku da se zahvalim i našim klijentima, koji nam sve ove godine ukazuju svoje povjerenje za ostvarenje ovako značajnih dostignuća. Nastavit ćemo predano raditi na unaprjeđenjima i digitalnim rješenjima, prateći trendove tržišta i potrebe naših klijenata.”

Kao dio procesa ocjenjivanja, urednički odbor časopisa Global Finance uzima u obzir istraživanje tržišta, mišljenja stručnjaka te podatke dobijene od banaka, kako bi odabralo institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima i u regijama.

Kriteriji uključuju odnose s klijentima, kvalitetu usluge, konkurentnost cijena, jednostavnost rješavanja izvanrednih zahtjeva, tehnološke platforme, post-settlement poslovanje, planove poslovnog kontinuiteta i poznavanje lokalnih propisa i praksi. Posljednje, ali ne i najmanje važno, Global Finance prikuplja informacije i od korisnika podskrbničkih usluga.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Ovo je 14. godina zaredom kako UniCredit dobija ovu prestižnu nagradu, što odražava našu stalnu posvećenost pružanju izuzetnih usluga našim klijentima. One ujedno ističu snagu i posvećenost naših centralnih i lokalnih Global Securities Services timova, koji neumorno rade na pružanju skrbničkih usluga po najvišim standardima, osiguravajući neometanu i efikasnu uslugu za naše klijente. Ponosni smo što smo prepoznati kao lideri u industriji i ostajemo posvećeni prevazilaženju očekivanja u godinama koje dolaze„ rekao je Fabio Fornaroli, direktor korporativnog sektora UniCredita za Centralnu i Istočnu Europu.

Redakcija

Recent Posts

Nije dobrodošao niko ko negira genocid

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i svi koji negiraju genocid, nije dobrodošao u Potočare,…

4 minute ago

Mekgregor nije isti od meča sa Nurmagomedovim

Trener Američke kikboks akademije Havijer Mendez vjeruje da Konor Mekgregor nije isti od borbe s…

31 minuta ago

DOŠLO DO BRUTALNOG SUOČAVANJA: Aneli i Asmin u studiu iznijeli detalje iz njihovog odnosa, on opleo po njenoj majci

Tokom sinoćnje specijalne emisije “Elita”, voditeljka Dušica Jakovljević je ugostila Asmina Durdžića i Aneli Ahmić…

34 minute ago

SEVERINA OPET NA SUDU: U ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje

Pjevačica Severina Vučković i juče je bila na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu, na posljednjem…

2 sata ago

VTK/STK BiH organizirala susrete bh. i libijskih privrednika

Događaju su prisustvovali predstavnici više od 60 kompanija iz obje zemlje. U Državi Libiji je…

2 sata ago

Redovni porez na ekstraprofit donio bi EU proračunu oko 100 mlrd eura – istraživanje

Redovni porez na ekstraprofit donio bi EU proračunu oko 100 mlrd eura ilustracijaFoto: - /…

2 sata ago