in

Spojite odmor na luksuznim plažama i obilazak grčke metropole (FOTO)

Spojite odmor na luksuznim plažama i obilazak grčke metropole (FOTO)
Slatka-Tajna.Eu

Osim Atine u Evropi je gotovo nemoguće pronaći grad takve veličine u kojem možete ljetovati na čistim plažama i da uz to osjetite čari metropole sa svim onim što nudi milionska prijestonica.

Želite li ljetovati na luksuznim plažama, sa modernim bič barovima, a da usput “uklopite” i posjetu najvećim istorijskim znamenitostima koje svijet poznaje, onda je najveći grad Grčke idealno mjesto za vas.

Turistima iz BiH taj pohod biće od 1. jula još jednostavniji jer agencija KonTiki od tada uvodi direktan čarter let Banjaluka-Atina.

Atina je grad koji živi 24 sata dnevno, a Glifada je jedno od najelegantnijih ljetovališta Grčke i elitno predgrađe koje izlazi na more. Ovdje ljetuju poznate ličnosti, a noćni život u kafićima i restoranima mondenskog naselja “cvjeta”.

Osim luksuza, Glifada ima pješčane plaže na kojima se uglavom ne plaćaju ulaz i ležaljke, ali je uslov da nešto konzumirate u barovima u njihovom sklopu.

U opštini Alimos se nalazi čuveni Bolivar, jedan od najpoznatijih barova na plaži na cijeloj Atinskoj rivijeri. Pješčano-šljunkovita plaža Alimos Beach, nezaobilazno je mjesto odakle možete u svakom trenutku da “skoknete” do grada.

Nedaleko se nalazi hotel Blue Sea. Njega smo posjetili i uvjerili se da je dobra opcija za odsjedanje jer se nalazi samo 300 metara od gradske plaže, odakle se do centra Atine lako dolazi tramvajem.

Na Glifadi se nalazi mnogo manjih gradskih hotela, a mi bismo vam još izdvojili Athens Coast Hotel sa bazenom gdje se pije najbolja kafa i Hotel London, sa čije terase se pruža nevjerovatan pogled na Atinu koji vam ipak sada nećemo otkriti i predlažemo vam da ga iskusite sami.

Mjesto Anavios, nešto južnije od Glifade, kako se još naziva Atinska rivijera, odlična je preporuka za odmor, pogotovo ako ljetujete sa djecom jer se agencija KonTiki pobrinula da se za najmlađe svakodnevno animira predstavnik na srpskom jeziku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tu se nalazi hotel Alexander Beach sa četiri zvjezdice koji osim plaže ima i bazen. Hrana je odlična, a sve sobe imaju pogled na more.

Šta posjetiti u Atini

Akropolj ili u bukvalnom prevodu “grad na brdu” je simbol grada i najveće i najljepše svetilište stare Atine, posvećeno istoimenoj boginji.

Ukoliko ne posjetite ovo uzvišenje od 150 metara kažu da niste ni bili u Atini.

Zdanje datira iz petog vijeka prije nove ere, a Partenon je definitivno najljepša građevina Akropolja. Ulaz na Akropolj košta 20 evra, a godišnje ga posjeti oko šest miliona ljudi.

Stadion Panatinaiko je atletski stadion u Atini, koji je ugostio prve moderne Olimpijske igre 1896. godine.

Rekonstruisan je od ostataka stadiona iz antičke Grčke, a jedini je stadion na svijetu izgrađen u potpunosti od bijelog mermera.

Osim ove dvije nezaobilazne lokacije, Atinu krase gradski trgovi poput Sintagme, zatim muzeji, biblioteke, šetališta te stari grad u kojem možete kupiti suvenire.

Pročitajte još:


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MAJA MARINKOVIĆ ODIGRALA POSLJEDNJU IGRU SA JANJUŠEM: Ponizila ga pred svima

MAJA MARINKOVIĆ ODIGRALA POSLJEDNJU IGRU SA JANJUŠEM: Ponizila ga pred svima

Ekskluzivni intervju pape Franje: Pojasnio “kompleks pauna” / Bljesak.info

Ekskluzivni intervju pape Franje: Pojasnio “kompleks pauna” / Bljesak.info