in

Savjeti za njegu brade koje svaki muškarac mora znati

Savjeti za njegu brade koje svaki muškarac mora znati
Slatka-Tajna.Eu

Brade su zadnjih nekoliko godina opet u trendu. Zato je dobro poznavati osovne smjernice za njihovo održavanje kako bi ostvarile svoj puni potencijal i izgledale bolje.

Nakon što ste pustili bradu i odabrali način na koji ćete je oblikovati, važno je redovno pratiti nekoliko ključnih koraka koji će s jedne strane osigurati savršeno njegovanu i oblikovanu bradu, a s druge strane spriječiti probleme poput uraslih dlačica i posjekotina.

 

Kako ubrzati rast brade?

Izgled brade velikim dijelom ovisi o genetici, no još nekoliko faktora može utjecati na njenu gustoću i brzinu rasta. Prije svega hormoni i način života, posebno prehrana i navike. Ako ste provjerili hormone i sve je u redu s njima, promijenite neke svakodnevne stvari na bolje. Za optimalno funkcioniranje, tijelu je potreban san i unos vitamina, minerala i ostalih nutrijenata, a to se odražava i na vašem licu. Želite li zdravu i dugu bradu, pobrinite se da dovoljno i dobro spavate, izbjegavate stres, pijete optimalnu količinu vode te konzumirate hranu bogatu vitaminima A, B, D, E i K, selenom, cinkom, proteinima i esencijalnim masnim kiselinama.

 

Savjeti za njegovanje i održavanje brade

Održavanje brade nije komplicirano, ali ipak zahtjeva nešto truda i vremena, kao i odgovarajuće proizvode. Za savršeno njegovanu bradu bit će vam potrebno samo nekoliko koraka i osnovnih alata i proizvoda, a cijeli proces brzo će vam prijeći u rutinu.

 

  1. Pranje brade

Brada se, baš kao i kosa, s vremenom uprlja pa je potrebno redovno prati. Voda neće biti dovoljna za uklanjanje nečistoća pa se preporučuje upotreba blagog šampona za kosu ili šampona posebno napravljenog za bradu koji će spriječiti njeno isušivanje, kao i ono nježne i osjetljive kože lica.

Koliko često treba prati bradu? Generalna preporuka je dva do tri puta sedmično, iako to možete činiti i svaki dan prilikom tuširanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










  1. Omekšavanje brade

Brada vrlo lako može izazvati iritaciju kože, a svakodnevna izloženost vjetru, hladnoći ili suhom zraku može i dodatno pogoršati taj problem. Korištenje balzama za bradu omekšava ju i čini punijom, olakšava njeno oblikovanje, hidratizira lice i bradu te ih štiti od vanjskih utjecaja. Balzam za bradu bilo bi dobro nanijeti svaki drugi dan, a ako ste izloženi nepovoljnim vremenskim uvjetima čak i na dnevnoj bazi.

  1. Oblikovanje rubova brade

Uređivanje gornjeg i donjeg ruba brade je lična preferencija. Nekima se sviđa čisti izgled savršeno ravnih linija na vratu i obrazu, dok drugi ne ograničavaju granice rasta svoje brade. Za ovu prvu skupinu, rubne dijelove brade bit će potrebno svakodnevno održavati pomoću kvalitetnog gela za brijanje i dobro dizajniranog brijača koji omogućuje uredno održavanje rubnih dijelova brade. Bradonje iz druge skupine imaju jedan korak manje u svojoj rutini njege brade pa ovaj korak mogu preskočiti!

 

  1. Podrezivanje i održavanje brade

Za održavanje željene dužne brade, bit će je potrebno povremeno podrezati, ovisno o tome koliko brzo raste. Skraćivanje možete napraviti makazama, no puno praktičniji i pouzdaniji način je pomoću mašinice. Izmjenjivim češljićima različitih dužina možete precizno podšišati bradu na točno određenu dužnu te ih kombinirati za oblikovanje i stiliziranje. Dobra praksa je krenuti s podrezivanjem postepeno, počevši od češljića za dugu bradu.

Kakav god bio stil vaše brade, uz navedene korake bit će ga lakše održavati, a usput ćete imati hidratiziranu kožu lica bez iritacija te punu, sjajnu i njegovanu bradu!

The post Savjeti za njegu brade koje svaki muškarac mora znati appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRUŽENA IM JE POMOĆ: Pjevačeva supruga otkrila gdje su smjestili silovanu ženu i bebu nakon monstruoznog čina

PRUŽENA IM JE POMOĆ: Pjevačeva supruga otkrila gdje su smjestili silovanu ženu i bebu nakon monstruoznog čina

Sjajni Gundogan donio Manchester Cityju trofej FA kupa

Sjajni Gundogan donio Manchester Cityju trofej FA kupa