in

Spuštena zavjesa na Premijer ligu BiH: Željezničar u Evropi, Sloboda više nije u eliti

Spuštena zavjesa na Premijer ligu BiH: Željezničar u Evropi, Sloboda više nije u eliti
Slatka-Tajna.Eu
Spuštena zavjesa na Premijer ligu BiH: Željezničar u Evropi, Sloboda više nije u eliti

Završena je Premijer liga Bosne i Hercegovine! Danas je utakmicama od 17 sati okončano posljednje, 33. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, te je tako spuštena zavjesa na ovu sezonu bh. prvenstva.

Mostarski Zrinjski osvojio je duplu krunu ove sezone, zajedno sa Zrinjskim u Evropu idu Borac, Željezničar i Sarajevo, dok su iz prvenstva ispali Sloboda i Leotar (trebinjska ekipa bi mogla igrati baraž za ostanak u eliti, o tome na kraju članka).

Tuzlanska Sloboda je dočekala Željezničar na krcatom Tušnju, a domaćim je samo pobjeda igrala ulogu uz činjenicu da su se i pored pobjede morali podudariti ostali rezultati. Željezničar je slavio golovima Santosa rezultatom 1-2. Jusić je u finišu bio jedini strijelac za domaću ekipu.

Leotar je ugostio Široki Brijeg, a utakmica je završena rezultatom 2-1. Strijelac prvog gola bio je Bagarić u sedmoj minuti utakmice. Leotar je poravnao preko Čavića u 48. minuti. Potpuni preokret domaćinu donio je Daniel Šipovac u samom finišu utakmice.

Posušje i Velež odigrali su utakmicu rezultatom 2-1. Anđušić je gostujući tim doveo u prednost u ranoj fazi utakmice, a domaći poravnali preko Dadića. Domaći su u nadoknadi vremena stigli do preokreta i pobjede 2-1.

Sarajevo i Igman odigrali su sjajnu utakmicu na Koševu. U prvom poluvremenu viđeno je pet pogodaka. Vrančić je doveo Bordo tim u prednost u drugoj minuti, a Igman preokrenuo već do 15. minute preko Ramića i Hebibovića. Mladi Mulalić je poravnao na 2-2 pogotkom u 27. minuti, ali je Ramić novim pogotkom u 39. ponovo doveo Igman u prednost. Igrala se 68. minuta kada je Denković postigao pogodak za 2-4.

Foto: Tarik Šatara/ Sportske.ba

Sloga Meridian i Borac su odigrali utakmicu rezultatom 1-1. Lukić je gostujući tim doveo u prednost u devetoj, a Krstovski poravnao u nadoknadi prvog poluvremena. Potpuni preokret Slogi je donio Lalić u 55. minuti utakmice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tuzla City je ostvarila važnu pobjedu pred svojim navijačima protiv Zrinjskog rezultatom 3-0. Strijelac prvog gola za Tuzlake bio je Kuzmanović u 17. minuti utakmice. Hadžić je udvostručio prednost Tuzla Cityja u 64. minuti. Visokih 3-0 postavio je Pantelić u 69. minuti utakmice.

Ukoliko Krupa odustane od takmičenja u Premijer ligi BiH, trebinjski Leotar će igrati baraž za opstanak u Premijer ligi BiH protiv drugoplasirane ekipe u Prvoj ligi RS-a.

REZULTATI:
Leotar 2-1 Široki Brijeg
Posušje 2-1 Velež
Sarajevo 2-4 Igman Konjic
Sloboda 1-2 Željezničar
Sloga Meridian 2-1 Borac Banja Luka
Tuzla City 3-0 Zrinjski

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zašto svrab ušiju ne treba ignorisati

Zašto svrab ušiju ne treba ignorisati

FRIZURA ILDE ŠAULIĆ ŠOKIRALA SVE: Nema one plavuše na koju smo navikli

FRIZURA ILDE ŠAULIĆ ŠOKIRALA SVE: Nema one plavuše na koju smo navikli