in

‘Bili’ za povijest! Hajduk obranio Kup / Bljesak.info

‘Bili’ za povijest! Hajduk obranio Kup / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
‘Bili’ za povijest! Hajduk obranio Kup / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugu sezonu zaredom nogometaši Hajduka su osvojili Hrvatski kup, u finalu koje se odigralo na riječkoj Rujevici Splićani su svladali Šibenik 2-0 (0-0).

Oba pogotka Hajduk je postigao u drugom poluvremenu. Dario Melnjak je u 62. minuti bio strijelac za 1-0, dok je pobjedu potvrdio Marko Livaja koji je u 95. realizirao jedanaesterac.

Splićani su obranili naslov pobjednika Kupa. Prošle sezone je Hajduk na Poljudu s 3-1 bio bolji od Rijeke. Tada je također Melnjak bio junak splitske pobjede, postigao je dva od tri pogotka.

Hajduk je time osvojio osmi Hrvatski kup u povijesti, dok je Šibenik drugi put igrao finale te je drugi put ostao korak kratak. I prvi put, u sezoni 2009./10., u finalu je od Šibenika bolji bio Hajduk.

Splićani su poveli već u trećoj minuti finala, ali VAR je zbog zaleđa poništio vrlo efektan pogodak kojeg je postigao Mlakar.

U uvodnih desetak minuta Hajduk je bio momčad koja je potpuno dominirala travnjakom na Rujevici, ali nekoliko opasnih situacija nisu bili kobni po Šibenčane koji su izdržali uvodne nalete suparnika.

Vremenom se agresivnost Splićana smanjila i veliki dio prvog poluvremena prošao je u relativno mirnoj igri gdje je Hajduk dominirao posjedom, ali prave opasnosti po šibenskog vratara Đakovića nije bilo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: ANTE CIZMIC Cropix / Igrači Hajduka slave pobjedu u Kupu protiv Šibenika

Šibenik je prvi udarac uputio tek u 32. minuti, iz daljine je tada pokušao Kvržić, dok je najbolju šansu u prvom dijelu Hajduk imao u 39. minuti. Prvo je Mlakar pokušao lobom postići pogodak, dok je u nastavku akcije opasan udarac Benrahoua blokiran.

Nakon prilično sporog ulaska u drugo poluvrijeme Hajduk je poveo u 62. minuti. Livaja je sjajno primirio u šesnaestercu visoko ubačenu loptu, ali sa suparničkim igračem na sebi nije uspio pucati. Pokušao je potom Benrahou, a nakon što je njegov udarac zaustavljen lopta je došla do Melnjaka koji je lijevom nogom zakucao loptu u mrežu za 1-0 Splićana.

Nakon pogotka uslijedio je najsiromašniji dio finalne utakmice. Hajduk se zadovoljio vodstvom te je ‘krao’ vrijeme, dok je Šibenik bio posve nemoćan da konkretno napade suparnika.

Pobjednik je i definitivno riješen u 95. minuti kada je Marko Livaja s bijele točke pogodio za konačnih 2-0. Jedanaesterac je dosuđen nakon što je Perić žestoko startao na Pukštasa.

Hajduk je time ove sezone postao doprvak te je osvojio Kup, dok će Šibenik iduće sezone igrati u drugoligaškom društvu, u Prvoj NL.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nekadašnji klub Aqua ponovo počinje sa radom i to od 15. …

Nekadašnji klub Aqua ponovo počinje sa radom i to od 15. …

Džeko stigao do desetog trofeja u karijeri, Inter osvajač Kupa Italije

Džeko stigao do desetog trofeja u karijeri, Inter osvajač Kupa Italije