in

Koga ćemo gledati u veznom redu Sarajeva u narednoj sezoni?

Koga ćemo gledati u veznom redu Sarajeva u narednoj sezoni?
Slatka-Tajna.Eu
Koga ćemo gledati u veznom redu Sarajeva u narednoj sezoni?

Iza FK Sarajevo jedna je od najturbuletnijih sezona u bogatoj historiji ovog kluba. Međutim, i pored bodovnog zaostatka nakon prvog dijela sezone, ekipa iz Titove 38/b izborila je nastup na evropskoj sceni, odnosno Bosnu i Hercegovinu će predstavljati u kvalifikacijama Konferencijske lige.

Kada se uzme u obzir pomenuti bodovni zaostatak, te u globalu loša atmosfera uzrokovana neslaganjem najvatrenijih navijača sa izborom novog stručnog štaba i direktorice kluba, može se konstatovati da je Mirza Varešanović sa svojim saradnicima i fudbalerima izvukao maksimum.

Iako sezona službeno nije završena, Varešanović sa saradnicima sasvim sigurno već pravi planove za novu, odnosno polako pokušava složiti igračku križaljku.

Jelić Balti ističe posudba

A, promjena će biti. Prvi čovjek kluba Ismir Mirvić neće štediti kako bi napravio ekipu koja je spremna upustiti se u borbu za naslov prvaka.

Međutim, pored dolazaka očekuju se i odlasci iz kluba, a iz ove perspektive se čini da će vezni red tima doživjeti najviše promjena.

Naime, Varešanović je od dolaska na klupu uglavnom forsirao sistem igre sa dva zadnja vezna, te jednim ofanzivnijim, koji je igrao iza isturenog napadača.

U 14 službenih utakmica na te tri pozicije šef struke Sarajeva koristio je sedam igrača i to Jelić Baltu, Vrančića, Varešanovića, Avramovskog, Mustafića, Čirjaka i Ramića s tim da mu je “udarni trojac” bio Jelić Balta, Vrančić i Varešanović.

A, kako sada stvari stoje, realna je mogućnost da nijedan od te trojice igrača ne bude u kadru za prvu zvaničnu utakmicu u narednoj sezoni. Vrančiću i Jelić Balti po završetku aktuelne sezone ističe posudba i u Sarajevu će pokušati svim silama da ih i nakon toga zadrže. Velika bi to stvar bila za Bordo tim. 

S druge strane, Dal Varešanović, će najverovatnije biti prodan. Varešanović mlađi je zahvaljujući dobrim igrama skrenuo pažnju na sebe i sve je izvjesnije da će karijeru nastaviti u Olimpiji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Frani Čirjaku ističe ugovor

No, ni to nije sve, odnosno još trojici igrača koje je Varešanović koristio u veznom redu za nekoliko dana ističu ugovori. Radi se o Čirjaku, Mustafiću i Ramiću (podaci iz cometa). Prvi je u Premijer ligi u aktuelnoj sezoni odigrao 20 utakmica, od čega 17 na poziciji veznog fudbalera, a tri na poziciji lijevog bočnog, dok je Mustafić skupio 19 nastupa od čega je sedam bio u početnom timu, a 12 puta je ulazio s klupe za rezervne igrače. Ramić je pak uglavnom dobijao priliku sa klupe za rezervne igrače. Od ukupno 13 nastupa, pet je počeo kao starter.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danielu Avramovskom, koji je odigrao ukupno 18 utakmica u Premijer ligi, od čega osam kao starter, ugovor ističe na kraju ove godine, a da li će vezni red Sarajeva i u narednoj sezoni, ako ništa, biti sličan ovom iz aktuelne, vjerovatno ćemo saznati ubrzo nakon što i službeno sezona bude okončana.

Vremena do početka priprema i prvih zvaničnih nastupa nema mnogo, tako da je Sarajevu ali i ostalim bh. klubovima od ogromne važnosti što prije složiti igračku križaljku.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zašto prve dame nose plavo na inauguracijama

Zašto prve dame nose plavo na inauguracijama

PJEVAM ZA RAHMETLI IPČETA: Jašar Ahmedovski koncert na Tašmajdanu posvećuje tragično preminulom bratu

PJEVAM ZA RAHMETLI IPČETA: Jašar Ahmedovski koncert na Tašmajdanu posvećuje tragično preminulom bratu