in

Baštić: Idemo pobijediti Borac, Doboj zaslužuje premijerligaša

Baštić: Idemo pobijediti Borac, Doboj zaslužuje premijerligaša
Slatka-Tajna.Eu
Baštić: Idemo pobijediti Borac, Doboj zaslužuje premijerligaša

Posljednje, 33. kolo Premijer lige donosi mnogo “velikih” utakmica, a jedna od njih će biti odigrana u Doboju gdje domaća Sloga Merdian dočekuje Borac iz Banja Luke.

Slogi, uoči posljednjeg kola za siguran ostanak u drustvu najboljih treba pobjeda, dok u nekim kombinacijama i remi, pa čak i poraz ju mogu ostaviti u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Svjesni su važnosti meča u Doboju i jačine protivnika, ali uvjereni su da uz veliku podršku s tribina mogu do pobjede koja im garantuje igranje u eliti i u narednoj sezoni.

Jedan od onih od kojih se očekuje da “zagospodari” sredinom terena je i mladi fudbaler Staša Baštić.

“Svi smo u klubu svjesni šta nam može donijeti i odnijeti ovaj meč. Spremamo se kao da igramo Ligu prvaka i bez obzira na određeni pritisak kojeg nose ovakvi mečevi, vjerujemo da ćemo se na kraju radovati zajedno sa našim navijačima”, istakao je Baštić za SportSport.ba.

Šest klubova je u borbi za ostanak, a zanimljivo je da u posljednjem kolu između njih nema nijednog međusobnog duela. Dakle, u igri je “milion” kombinacija, a kako se bliži odlučujuća nedjelja sve više se špekuliše i o eventualnim nečasnim radnima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Vidite, nije to samo slučaj u našoj zemlji. Uoči ovakvih susreta mnogo toga se priča. No, vjerujte mi da se ne zamaramo s tim. Naše je da damo svoj maksimum, ovaj grad zaslužuje da ima klub u elitnom rangu. Opet kažem, vjerujem da će tako i biti”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Baštić je u Slogu stigao uoči početka ove sezone i to iz Željezničar Sport Teama. Rođen je u Banjoj Luci, pa je nekako logično i da mu je san zaigrati za Borac.

“Ne bih mnogo o tome. Znate kako se kaže, u fudbalu se ništa ne može planirati. Nikada ne znate gdje će vas odvesti ova igra. No, naravno da je dječački san bio zaigrati u Borcu. Ne, samo meni nego svakom djetetu rođenom u Banjoj Luci koje se odluči baviti fudbalom. Ipak, Sloga je sada moj klub i uopšte mi nije bitno ko je s druge strane. Idemo pobijediti u nedjelju, pa ćemo onda detaljnije o snovima”, zaključio je Baštić.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mrkva je broj jedan u ljetnoj njezi kože

Mrkva je broj jedan u ljetnoj njezi kože

KAKVA MAČKA: Lidija Bačić ovim izdanjem ubrzava puls muškarcima

KAKVA MAČKA: Lidija Bačić ovim izdanjem ubrzava puls muškarcima