Categories: Sport

Pogledi od kojih se ledi krv u žilama: Sreća pa Kahn i Brazzo nisu sjedili blizu njih dvojice

Bavarci su u očajnoj formi u finišu sezone, a sve se krenulo rušiti kao kula od karata nakon što su Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić odlučili da pred najvažnije utakmice zamijene trenera.

Julian Nagelsmann je neočekivano dobio otkaz, a umjesto njega za novog trenera izabran je Thomas Tuchel. Sada je jasno da je to bio ogroman kiks jer dolaskom Tuchela krenuo je vrtoglav pad Bavaraca.

Prvo su ispali u DFB Pokalu, a zatim i u četvrtfinalu Lige prvaka. Očekivalo se da će Bayern osvojiti barem titulu u Bundesligi, ali kako stvari stoje ni to se neće desiti.

Kolo prije kraja Borussia Dortmund drži lidersku poziciju i pobjedom u posljednjem kolu na svom terenu protiv Mainza će postati prvaci. Bayern gostuje Kolnu, ali je Bavarcima potrebna pobjeda i čudo u Dortmundu da odbrane titulu prvaka Njemačke.

Bayern je u subotu šokantno poražen od Leipziga, a kakva atmosfera vlada u minhenskom klubu pokazala je najbolje reakcija čelnika ovog kluba Rummeniggea i Hoenessa.

Kamere su snimile čelne ljude Bayerna kada je Leipzig poveo sa 2:1, a na izrazima njihovih lica vidjelo se koliko su bijesni i razočarani zbog takvog razvoja situacije na Allianz Areni.

Reakciju Rummeniggea i Hoenessa pogledajte OVDJE.

Njemački mediji pišu da najviše zabrinuti trebaju biti Kahn i Salihamidžić jer im se ozbiljno “tresu” stolice i neće biti čudo ukoliko obojica na kraju ove veoma loše sezone dobiju otkaze.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Da su i oni sami svjesni teške situacije koje se nalaze pokazalo se kada je Leipzig poveo sa 3:1, a izrazi lica Kahna i Brazze su sve pokazali.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sigurno je da se u Bayernu spremaju velike promjene na ljeto što se tiče igračkog kadra, ali i na funkcijama unutar kluba.

Bild piše da je Kahn već otpisan, ali da bi njegovim stopama mogao i Brazzo bez obzira što ima podršku čelnika kluba. Ipak, čini se da je poraz od Leipziga i bivšem bh. reprezentativcu dodatno otežao situaciju.

Redakcija

Recent Posts

Abdulah Sidran ‘u svakom pogledu’

Akademik, scenarista, slučajni reper, kompleksna ličnost, pjesnik vječnik. Sve su ovo uloge Abdulaha Sidrana, jednog…

20 minuta ago

Banjalučanin zabrinuo Piksija

Fudbalski reprezentativac Srbije Srđan Babić povrijedio se tokom polufinalnog duela Kupa Rusije između njegovog Spartaka…

21 minuta ago

Serija U klinču 3, epizoda 18: Guru fakulteta (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Serija "U klinču 3" epizoda 18 - "Guru fakulteta":Pop leži povređen na sceni fakulteta, Aljoša…

27 minuta ago

U Neumu upecan najopasniji morski pas Jadrana

NEUM - Lokalni ribar danas je u Neumu ulovio Modrulja, morskog psa koji je još…

2 sata ago

Dok drugi roštiljaju, pogledajte šta Amra i Edin Džeko rade za 1. maj

Dok manje-više svi roštiljaju ili okreću janje povodom 1. maja, Međunarodnog dana rada, kapiten fudbalske…

2 sata ago

Deseci uhićenih u Gruziji na prosvjedu protiv “zakona o stranim agentima”

Deseci ljudi uhićeni su u Gruziji nakon što je policija u glavnom gradu Tbilisiju suzavcem…

2 sata ago