in

Novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović preuzima dužnost

Novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović preuzima dužnost
Slatka-Tajna.Eu
Novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović preuzima dužnost

Jakov Milatović

Foto: R.R./ATAImages / PIXSELL

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović će u crnogorskom parlamentu položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika države, a prisustvo njegovoj inauguraciji najavili su čelnici većine država regije među kojima i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Milatovićevoj inauguraciji prisustvovat će, između ostalih i članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić, predsjednik Albanije Bajram Begaj, predsjednica Kosova Vjosa Osmani te specijalni izaslanici SAD i Velike Britanije za Zapadni Balkan Gabriel Escobar i Stuart Peach. Dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića još nije službeno potvrđeno.

Zbog dolaska velikog broja visokih dužnosnika stupanj sigurnosti u Podgorici podignut je na višu razinu, za promet će veći dio dana biti zatvorene ceste u centru grada, dok je policija najavila pojačanu prisutnost na svim križanjima. 

Prema crnogorskom Ustavu, novoizabrani predsjednik polaže zakletvu na dan kada istječe mandat njegovom prethodniku, a ceremonija inauguracije počet će u 12 sati. Po završetku sjednice parlamenta, bit će održana ceremonija svečanog vojnog pozdrava na platou ispred zgrade parlamenta. 

To će biti prvi put od 1998. godine da inauguracija predsjednika ne bude održana na Cetinju, gdje se tradicionalno polaže zakletva pred poslanicima, predstavnicima diplomatskog zbora i gostima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Uvjerljiva pobjeda u drugom krugu

Milatović je, kao kandidat Pokreta “Europa sad”, u drugom krugu predsjedničkih izbora 2. travnja pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora Mila Đukanovića osvojivši 60 posto glasova. Od obnove neovisnosti 21. svibnja 2006., funkciju predsjednika Crne Gore obavljao je Filip Vujanović, koji je bio izabran na predsjedničkim izborima 2008. i 2013., te Milo Đukanović koji je izabran 2018.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DŽIDŽA ISKRENA: Otkrila šta zamjera Bosancu u žiriju “Zvezda Granda”

DŽIDŽA ISKRENA: Otkrila šta zamjera Bosancu u žiriju “Zvezda Granda”

Evo kada će biti klanjana dženaza sinu Sinana Sakića

Evo kada će biti klanjana dženaza sinu Sinana Sakića