in

Otvoren Javni poziv u sklopu BH ContentLab platforme

Otvoren Javni poziv u sklopu BH ContentLab platforme
Slatka-Tajna.Eu
Otvoren Javni poziv u sklopu BH ContentLab platforme

S ciljem prikupljanja što kreativnijih ideja za obogaćivanje kvalitetnog i ekskluzivog domaćeg serijskog sadržaja, za sve zainteresovane objavljen je usmjereni Javni poziv za prijavu projekata kojim se posebno potiče prijava igranih serija i filmova sa tematikom vezanom za ključna događanja iz različitih perioda bh. historije – od srednjovjekovne Bosne pa sve do danas, sa posebnim fokusom na historijske teme poput opsade Sarajeva i događaje iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 i sl.).

Usmjereni Javni poziv je do 31. decembra 2023. godine otvoren za sva pravna i fizička lica da svojim produkcijskim/kreativnim projektom budu partner BH Telecoma za kreiranje što kvalitetnijeg domaćeg sadržaja.

Detaljne informacije Javnog poziva pogledajte na https://bhcontentlab.ba/

Podsjećamo da svi zainteresovani i dalje svoje projekte mogu prijaviti kroz kontinuirano otvorene javne pozive u okviru BH ContentLab platforme.

Putem BH ContentLab platforme do sada je realizovano više od 12 projekata igranih serija, te učešće u koprodukciji filmova u iznosu više od 10.000.000 KM.

Do kraja 2025. godine BH Telecom planira investirati 30.000.000 KM u bh. kinematografiju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Do sada je kroz Javne pozive BH ContentLab platforme odabrano i 11 novih projekata za fazu razvoja scenarija, te nekoliko filmova za učešće u koprodukciji.

BH Telecom je do sada putem najveće domaće platforme za produkciju BH ContentLab, u saradnji sa domaćim producentskim kućama, realizovao snimanje serije „Kotlina“ kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić-Čamo, te seriju „Na rubu pameti“ u režiji Elmira Jukića, te „Tender“ Srđana Vuletića. Također, završeno je snimanje kriminalističke drame „Znam kako dišeš“ kreatorice Jasmile Žbanić i serije „Princ iz Eleja“ kreatorica Amre Bakšić-Čamo i Elme Tataragić. Uskoro se očekuje produkcija serija „Komar“  kreatora Timura Makarevića i „Kad sam bio Hodža“ reditelja Ademira Kenovića.

Moja priča. BH Telecom

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KONCERT ZA PAMĆENJE: “Divanhana” sa publikom pjevala horski

KONCERT ZA PAMĆENJE: “Divanhana” sa publikom pjevala horski

Srebrenica, mjesto koje nestaje

Srebrenica, mjesto koje nestaje