in

Audi zlatni sponzor 29. festivala Sarajevske večeri muzike

Audi zlatni sponzor 29. festivala Sarajevske večeri muzike
Slatka-Tajna.Eu
Audi zlatni sponzor 29. festivala Sarajevske večeri muzike

Okupljeni oko zajedničkog cilja da bosansko-hercegovačkoj publici u svakom izdanju pruži životnu priliku da prisustvuju nastupima vodećih muzičkih umjetnika današnjice, ali i potakne razvoj profesionalizma domaćih izvođača i kompozitora, 29. SVEM 2023 nudi iznimno bogat koncertni program.

U impozantnom ambijentu koncertne dvorane Narodnog pozorišta Sarajevo, publika će imati priliku da  uživa u zvucima vrhunskog pijaniste Simona Trpčeskog koji će nastupiti sa Sarajevskom filharmonijom pod dirigentskom palicom maestra Ive Lipanovića. Uz to, pri ovogodišnjem Festivalu će se održati i niz koncerata za kamerne sastave vrhunskih izvođača u koncertnoj dvorani Cvjetko Rihtman, počevši koncertom violistice Etleve Karadže i pijanistice Sonje Radojković, dok će publiku na putovanje kroz historiju baroknih, neoklasicističkih i suvremenih kompozicija voditi sarajevski gudački kvartet SA Sinfonietta u sastavu Tamara Arsovski – violina, Alma Dizdar – violina, Aida Deljkić – viola i Belma Alić – violončelo.

Muzičko putovanje kroz historiju završava koncertom pod nazivom Muzika svijeta internacionalno poznatog RomAn Dua – oboistice Sanje Romić i gitariste Zorana Anića, koji će putem posebno odabranog programa i aranžmana najaviti ljeto uz tradicionalne zvuke Španije, Brazila i Kube. Završetak bogate i stilski eklektične muzičke sezone 29. Sarajevskih večeri muzike donosi koncert zatvaranja koji će biti održan u čast 100 godina Sarajevske filharmonije, na kojem će nastupiti jedan od najvećih klarinetista današnjice – Andreas Ottensamer, koji već godinama ne napušta sami vrh liste svjetskih klarinetista, a svoj virtuozitet i muzički profesionalizam od nedavno počinje ispoljavati i u ulozi dirigenta.

Audi kao zlatni sponzor 29. SVEM festivala će publici pored impresivnog programa ponuditi i savršenu priliku da se upozna sa novim članom Audi električne game vozila a to je nevjerovatni Audi Q4 e-tron. Ovo vozilo će tokom trajanja festivala biti izloženo na Pozorišnom trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo. Pozivamo sve zainteresovane da posjete festival, uživaju u zvucima najpoznatijih djela klasične muzike te se upoznaju sa električnim, učinkovitim i emotivnim Audi modelom Q4 e-tron.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

žestoka borba s poplavama, maksimalni vodostaji

žestoka borba s poplavama, maksimalni vodostaji

Rašidova žena kao da je u zemlju propala, komšije nemaju lijepe riječi: Uništio je porodicu! – Senzacija

Rašidova žena kao da je u zemlju propala, komšije nemaju lijepe riječi: Uništio je porodicu! – Senzacija