in

DARIS ŠARAC VIDI SEBE U BH. REPREZENTACIJI: Jedini fudbalski idol mi je Džeko

DARIS ŠARAC VIDI SEBE U BH. REPREZENTACIJI: Jedini fudbalski idol mi je Džeko
Slatka-Tajna.Eu

Sarajevska porodica Šarac već dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj, gdje im se rodio i sin Daris, koji danas ima 13 godina.

Od momenta kada je prohodao, Daris je uvijek trčao za loptom, a tokom njegovog odrastanja iskazao je svoj veliki talenat za fudbal. Pored toga što je primjeran učenik u školi, Daris ne zapostavlja fudbal, redovan je na treninzima, a kako nam je rekao, fudbal je njegova ljubav.

Roditelji su prepoznali njegov talenat pa su ga upisali u fudbalsku akademiju “Alemania Aachen“, a stručnjaci za fudbal su u malom Sarajliji prepoznali vanserijski talenat. U klubu „Verein Rasesport Brand“ je od 2013. godine.

Igra srednjeg veznog igrača, a tokom sezone postigne najviše golova. Mada ima 13 godina Daris sebe već sada vidi kao profesionalnog fudbalera.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Naravno da mi je školovanje prioritet, ali ništa manji prioritet mi nije i fudbal. Jednostavno sam se srodio sa loptom, nogometom i zelenim terenom. Moj jedan i jedini fudbalski idol je Edin Džeko, a moji ciljevi su da budem fudbaler njegovog ranga. Naravno, velika, ali baš velika želja mi je da jednog dana zaigram i u reprezentaciji BiH. Ali, za sada redovan sam na treninzima, svoje sposobnosti na zelenom terenu razvijam svakodnevno, a budućnost će pokazati da li će se moji snovi ostvariti – rekao nam je Daris Šarac.

Bato Šišić

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Spora izgradnja autoputa najveći izvor kreditnih “penala“

Spora izgradnja autoputa najveći izvor kreditnih “penala“

Preminuo Jovo Mišeljić

Preminuo Jovo Mišeljić