in

Ovo su lokacije na kojima će se graditi Hilton hoteli u Mostaru i Sarajevu

Ovo su lokacije na kojima će se graditi Hilton hoteli u Mostaru i Sarajevu
Slatka-Tajna.Eu
Ovo su lokacije na kojima će se graditi Hilton hoteli u Mostaru i Sarajevu

Danas je u Berlinu potpisan franšizni ugovor o ulasku internacionalnog lanca hotela Hilton u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je za N1. Do 2026. godine bit će otvorena dva luksuzna hotela, jedan u Mostaru – Neretva Mostar Tapestry Collection by Hilton i jedan u Sarajevu – Hampton by Hilton Sarajevo City Centre. Poznato je da će Hilton hotel graditi na mjestu Hotela Neretva, dok u Sarajevu je gradnja planirana na mjestu Energopetrolove zgrade u ulici Maršala Tita.

Interšped doo. Sarajevo je potpisnik ugovora za gradnju hotela u Mostaru i Sarajevu, a bit će otvoreni do 2026. godine.

Kako N1 saznaje, Hotel Neretva Mostar, Tapestry Collection by Hilton, imat će 80 soba, sadržavat će nekoliko restorana, spektakularnu terasu, zatvoreni bazen i druge vrhunske hotelske sadržaje.

Hotel će biti smješten na odličnoj lokaciji u Mostaru, na samoj obali rijeke Neretve i nekoliko minuta hoda od Starog Mosta.

N1

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić za N1 ističe da je dolazak Hiltona veliki dobitak za grad na Neretvi.

“U hotelu će biti više restorana, prelijepa terasa koja gleda na Neretvu te bazeni. Sve ono što treba Mostaru dolazi sa Hiltonom”, istakao je Kordić za N1 napominjući da će izgradnjom hotela i dio Mostara oko Musale dobiti izgled kakav zaslužuje.

EKSKLUZIVNO: Hilton dolazi u BiH, luksuzni hoteli u Mostaru i Sarajevu

Hampton by Hilton Sarajevo City Center sa smještajnim kapacitetom od 98 soba imat će elegantan i moderan dizajn u kojem će gosti uživati u veličanstvenom pogledu na grad.

N1 saznaje da će hotel biti lociran u centru Sarajeva u istaknutoj ulici Maršala Tita i u blizini brojnih kulturno – historijskih sadržaja glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










N1

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić navodi da će Hilton obogatiti turističku ponudu države.

“Hampton by Hilton Sarajevo City Centre će značajno obogatiti i upotpuniti turističku ponudu sa vrhunskim sadržajem i uslugom. Izgradnja ova dva hotela otvorit će nove mogućnosti za zapošljavanje i edukaciju radne snage u turizmu, ugostiteljstvu i srodnim djelatnostima”, kazala je Karić za N1.

Gradonačelnici Mostara i Sarajeva: Hilton će obogatiti turističku ponudu države

Hilton je vodeća globalna ugostiteljska kompanija u čijem portfoliju se nalazi 19 brendova svjetske klase. Posjeduju više od 7.100 objekata i više od 1,1 milion soba, u 123 zemlje i teritorije te su u do sada ugostili više od tri milijardi gostiju.

Tapestry Collection by Hilton je portfolio od preko 100 originalnih hotela koji gostima nude jedinstven stil i živu osobnost, podstičući ih da se povežu sa svojom destinacijom i uživaju u autentičnim iskustvima.

Upravo takav hotel bit će izgrađen u Mostaru, dok će u Sarajevu biti građen Hampton by Hilton, što je franšiza za smještaj broj jedan, kako je rangira Entrepreneur® u posljednjih 14 godina. Riječ je o visokokvalitetnom i promišljeno dizajniranom smještaju i sadržajima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dirljiva priča iz Tuzle: Sin Slobodinog heroja u suzama na tribinama Tušnja (FOTO)

Dirljiva priča iz Tuzle: Sin Slobodinog heroja u suzama na tribinama Tušnja (FOTO)

MAJA JEVTIĆ PROŠLA U ŠESTI KRUG: Trudnoća mi ne remeti planove

MAJA JEVTIĆ PROŠLA U ŠESTI KRUG: Trudnoća mi ne remeti planove