in

KRISTIJAN OTKRIO SVE O RAŠIDOVOM KRVNIČKOM MUČENJU: Tabletoman, narkoman i nasilnik

KRISTIJAN OTKRIO SVE O RAŠIDOVOM KRVNIČKOM MUČENJU: Tabletoman, narkoman i nasilnik
Slatka-Tajna.Eu

Rašid Sakić (45), sin rahmetli pjevača Sinana Sakića, preminuo je u KPZ Sremska Mitrovica, a uzrok iznenadne smrti nije poznat. Porodicu su iz zatvora obavijestili da je preminuo.

Rašid je većinu svog života proveo iza rešetaka, a u jednom periodu je bio u istom zatvoru u kojem je bio i Kristijan Golubović. Kristijan je otkrio po čemu će ga pamtiti i kako su zajedno provodili dane u zatvoru.

-Sa Rašidom sam bio oko mjesec dana na šetnji, koja je trajala po sat vremena. Igrao sam fudbal i košarku, on je više trenirao tegove. Jednog dana su me zamolili mnogi zatvorenici da im pokažem tehniku džiju džice. Stavili smo neku deku na šetnju , što je bilo zabranjeno, i pokazivao sam im zahvate. U jednom momentu jedino on i još jedan dečko koji je bio osuđen za ratne zločine u Bosni, koji je ležao 20 godina, nešto su se iskompleksirali jer su pri pokazivanju imali malo jači kompleks i ego i onako zatvorsku zavidnost da kao pariraju meni. Međuim, udavio sam i jednog i drugog i vidio sam da im nije po volji. Poslije su landarali par dana. Međutim, ja sam poslije prebačen u zatvor u Beogradu, mene su prebacili u specijalno odjeljenje u Ustaničkoj ulici i poslije dvije godine sam izašao na slobodu – rekao je Kristijan i dodao:

-Međutim, prije nekoliko mjeseci valjda je Rašidu bilo dosadno u zatvoru, pa je vidio da svi prozivaju Kristijana i da je to sad nešto moderno, pa mi je govorio: “Tući ću te, hajde jedan na jedan. Oborit ću ti ruku.” Svi su oni kao opasni. Kad date nebitnim likovima prostor da se preko mojih leđa nešto afirmišu, ljude to zaintrigira. To je za vas novinare dobro jer pravite priču, a za mene je loše jer moram naposlijetku debila da rješavam. To su ljudi koji kad se zakače, nema više skidanja bez g*vnjive motike. Rašid se javio jednom portalu pismom da će kad izađe napolje on da pokaže, da je on mene ugušio, da me je nekom kimuro tehnikom riješio, a on ne zna ni šta znači to. Nije trenirao profesionalno džiju džicu, već je u zatvoru gledao cd-ove sa MMA borcima i onda zatvorenici misle da znaju da se bore po tim pravilima – rekao je Kristijan za portal Srbija Danas, pa nastavio:

-Očekivao sam kad izađe napolje da ga nađem i da ga pitam šta mu to znači, jer je imao neke zatvorske kodekse i znao je da ćemo to morati da raspravimo. U odnosu na ove Tiktok i internet mafijaše, Rašid je dečko koji je nekada važio za opasnog u zatvoru. Međutim, nedavno mi se javila jedna djevojka i tu prepisku imam, da je krvnički mučio nju i njenu kćerku, davio je u kadi na Zvezdari dok se krio u njenom stanu. Napravio joj je pakao od života. U međuvremenu se javila i Sinanova kćerka, u prepucavanju sa Ćelom (Rašidom). Jer ja sam dao demanti, gdje mene može da bije čovjek od metar i po, koji je cijeli život proveo u zatvoru i dizao tegove. Ne može da me dobije u fer tuči. Ona se javila i pitala me šta pominjem Sinana legendu i Džeja legendu. Ja mogu da ih pominjem jer sam proveo barem 150 noći i sa jednim i sa drugim. Znam sve o njihovom životu od a do š, cijenio sam ih i poštovao. Braća moja cigani, najbolji pjevači, legende, sa ulice nikli i na ulici završili. Nisu baš svi bili korektni prema njima, a mi koji ih cijenimo smo ih ispoštovali do kraja – rekao je Golubović.

-Ono što je glavno, Ćela se cijeli život drogirao. Cijeli život je uzimao tablete i za rast mišića i suplemente. Miješao je spuštajuće i dizajuće narkotike. Ćela u zatvoru je bio poznat kao srčan momak, ali ipak samo tabletoman, narkoman i nasilnik. Niko od njega nije očekivao ništa bolje nego da umre kao 97% tih što konzumiraju drogu i tablete. Krivo mi je, bio je nekad ispravan momak. Na početku svoje karijere srčan i cijenjen momak u Loznici, a poslije je postao običan tabletoman, nasilnik koji plaši ljude po ulici. Ko zna zašto je to dobro što nije izašao napolje, pa i dalje nastavio nekome zlo da nanese – rekao je Kristijan.

-Ja lično nemam loše mišljenje o njemu kao o dečku koji je bio po zatvorima i tu trenirao, držao se nekih kodeksa, mračio se na te kriminalce i devijantne ličnosti. Napolju ga nikad nisam vidio ni čuo za njega. Dečko je proveo skoro cijeli život na robiji i tužno je da završio tako kao pas od tableta i droga u zatvoru. Umiru od prevelike doze narkotika. Postoji i druga stvar, on se tukao i sa stražarima i sa drugim zatvorenicima, nadam se da se nije tu nešto desilo, što bismo rekli “tiha eliminacija”. Postoje i te varijante kao sam se objesio ili se isjekao. Iznenadna smrt to se zna kao prekomjerna doza tableta, srce otkaže. Malo me je i zatekla vijest o njegovoj smrti, bilo mi je i krivo jer je cijeli život proveo u zatvoru i sad je i umro u zatvoru. To je najgora moguća varijanta – rekao je Kristijan.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Novi modeli Citroën C4 X I Ë-C4 X od sada i u BiH

Novi modeli Citroën C4 X I Ë-C4 X od sada i u BiH

Odstupanja u mjerenjima kineskog glukometra za djecu s dijabetesom u BiH

Odstupanja u mjerenjima kineskog glukometra za djecu s dijabetesom u BiH