in

PayPal objavio poboljšana očekivanja – Business Magazine

PayPal objavio poboljšana očekivanja – Business Magazine
Slatka-Tajna.Eu
PayPal objavio poboljšana očekivanja – Business Magazine

Prihodi u prvom tromjesečju porasli su deset posto, isključujući valutne razlike, na 7,04 milijarde dolara i bili su malo iznad očekivanja od sedam milijardi dolara.

Kompanija je priopćila da je obujam plaćanja porastao 12 posto na valutno neutralnoj osnovi na 354,5 milijardi dolara na kraju prvog tromjesečja zaključno s 31. ožujka, dok je broj transakcija skočio 13 posto na 5,8 milijardi.

Prilagođena operativna marža u prvom je tromjesečju iznosila 22,7 posto u usporedbi s 20,7 posto lani, no unatoč tome uprava je najavila slabiji oporavak u ostatku godine. Sada se očekuje da će međugodišnji rast operativne marže iznositi najmanje 100 baznih bodova, u usporedbi s ranijim predviđanjima od oko 125 baznih bodova.

Prilagođena zarada po dionici (EPS) u razdoblju od siječnja do ožujka iznosila je 1,17 USD, u usporedbi s konsenzusom od 1,10 USD i 0,88 USD prošle godine, piše Momentum.

Na godišnjoj osnovi, PayPal sada očekuje rast prilagođene dobiti za oko 20 posto na 4,95 dolara po dionici, iznad konsenzusne procjene od 4,88 dolara.

Kompanija je prethodno napomenula da je fokus na smanjenju troškova, s obzirom na to da je inflacija negativno uticala na potrošnju neesencijalne robe široke potrošnje. PayPal je u siječnju najavio da će otpustiti sedam posto svoje radne snage, odnosno oko dvije tisuće zaposlenika, u poslovnom okruženju visokih kamata koje pojačavaju strah od moguće recesije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ova kompanija bila je jedan od najvećih dobitnika tijekom pandemije, kada su građani bili uglavnom orijentirani na korištenje ove platforme za elektroničku kupovinu. Međutim, lani je rast usporen nakon službenog ukidanja pandemskih mjera i pogoršanja makroekonomskih uvjeta.

Dionice kompanije, koje su tijekom pandemije išle iznad razine od 300 dolara, pale su u produženom trgovanju za preko pet posto na 71,4 dolara.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

JAŠARA NATJERALI DA SE OŠIŠA: Doživio sam svoju najveću traumu

JAŠARA NATJERALI DA SE OŠIŠA: Doživio sam svoju najveću traumu

Štete su velike, bit će proglašena elementarna nepogoda

Štete su velike, bit će proglašena elementarna nepogoda