in

Nizozemski humanitarci u posjetili Los Rosales / Bljesak.info

Nizozemski humanitarci u posjetili Los Rosales / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Nizozemski humanitarci u posjetili Los Rosales / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemska humanitarna organizacija “Sa Sophie” bila je u posjeti Centru za djecu I omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales”. Stalnim članovima ove organizacije Sophie Hooymans i Stijn Wissink pridružila se  grupa od 32 studenata socijalnog rada “Avans Hogeschool” iz NIzozemske sa profesorima.

Profesori i studenti bili su oduševljeni Centrom i načinom kako postupaju prema svojim štićenicima.

“Naš dolazak u Bosnu bio je isključivo informativnog tipa. Nastojimo napraviti komparaciju kako se odgajatelji I defektolozi snalaze u manjim mjestima i rade sa djecom sa poteškoćama u razvoju u odnosu na veće gradove. Moram priznati da smo moje kolege i ja oduševljeni onim što smo imali priliku vidjeti. Znatno je velika razlika između “Los Rosalesa” i Udruženja “Leptir” iz Banovića. Lijepo je znati da su ljudi svjesni bitnosti pomoći djeci sa poteškoćama u razvoju i vidimo da u Mostaru pristupaju sa mnogo više ozbiljnosti. Što se tiče Banovića I njihovog Udruženja, sve ono neće ostati samo kao jedna informacija. Sa mojim studentima ću pri povratku kući razgovarati o projektu koji bi mogli realizirati, ali da taj projekat nije nešto kratkoročno već da bude i traje duži vremenski period. Fascinirana sam borbom njihovih roditelja i vjerujem da ćemo ostati u kontaktu te skupa naći rješenja i da će banovićki “Leptir” biti poput “Los Rosalesa”, kazala je profesorica Henriette van Balkom.

Foto: PR / Nizozemski humanitarci u posjetili Los Rosales

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iz humanitarne organizacije “Sa Sophie” poručuju da iako nastavljaju sa drugim projektima uvijek će se vraćati u “Los Rosales” I restoran “Lonato” te da ovaj Centar može računati na njihovu podršku.

“Mirna Mezit je po mom mišljenju jedan dobar rukovoditelj i direktor bez nje i njene suradnje i drugih uposlenika i volje da “Los Rosales” napreduje nikada ne bi bile realizirane ideje koje smo moji volonteri, članovi organizacije i ja imali. “Lonato” bi trebao biti primjer drugim gradovima u Bosni I Hercegovini, a samim tim i “Los Rosales”. Iako planiramo projekte u manjim općinama jer smatramo da su one više zapostavljene iz više razloga, uvijek ćemo biti dostupni za svaki vid suradnje sa “Los Rosalesom”, rekla je Sophie Hooymans osnivač humanitarne organizacije “Sa Sophie”.

Nakon posjete Centru studenti su imali priliku posjetiti Mostar i uživati u njegovim ljepotama.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

UDALA SE EMINA TUFO: Pjevačica rekla “da” sarajevskom ugostitelju Amelu, zvanice čekaju Zoricu

UDALA SE EMINA TUFO: Pjevačica rekla “da” sarajevskom ugostitelju Amelu, zvanice čekaju Zoricu

Željko Joksimović počastio Jovanu poklonom vrijednim 14 hiljada eura – Senzacija

Željko Joksimović počastio Jovanu poklonom vrijednim 14 hiljada eura – Senzacija