in

Otvoren glavni dio ITF turnira u Doboju

Otvoren glavni dio ITF turnira u Doboju
Slatka-Tajna.Eu
Otvoren glavni dio ITF turnira u Doboju

U Doboju je večeras zvanično počeo glavni dio teniskog ITF turnira “Doboj open 2023”, čiji je nagradni fond 15.000 dolara.

Na ovogodišnji turnir odazvali su se igrači iz 18 evropskih zemalja, te iz Japana, Argentine, Brazila, Kanade, Australije. U glavnom dijelu turnira učestvuju 32 igrača, a 48 ih je bilo u kvalifikacijama.

U glavnom turniru učestvuju i četiri tenisera iz BiH, među kojima i član dobojskog Teniskog kluba Andrej Nedić – najbolji senior u Republici Srpskoj, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Nedić je podsjetio da je svoj prvi ATP bod osvojio na ovom turniru 2021. godine i da ima velika očekivanja, s obzirom na to da igra kod kuće.

Teniser iz Zvornika Radomir Tomić, koji je putem kvalifikacija izborio učešće na glavnom turniru, rekao je da mu je ovo prvo fjučers takmičenje i da je zadovoljan organizacijom i uslovima za igru.

Supervizor turnira Vladimir Erg rekao je da je prvi nosilac ovogodišnjeg 16. po redu turnira Ergi Kirkin iz Turske, koji je 399 na ATP listi.

Erg je novinarima izjavio da je organizacija turnira sjajna, da su se odazvali odlični igrači, od kojih većina nije nastupala na ovim prostorima.

Predsjednik Skupštine Teniskog kluba “Doboj” Miodrag Marković zadovoljan je jer učestvuju i takmičari iz ovog kluba, što pokazuje kvalitet u radu i postignute rezultate.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poželio je dobrodošlicu učesnicima, uz nadu da ponesu lijepe uspomene iz Doboja, te pozvao sve ljubitelje ovog sporta da isprate mečeve koji traju do nedjelje, 14. maja.

ITF fjučers je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a u Doboju je, osim rukometnog turnira TV šampiona, jedna od najznačajnijih manifestacija u toku godine.

Organizator turnira je Teniski klub Doboj, generalni sponzor grad Doboj, a zlatni pokrovitelj Vlada Republike Srpske.

Mađarski teniser Gergelj Madaraš pobjednik je 15. fjučers turnira “Doboj open 22”, a njegov sunarodnik Žombor Piroš pobijedio je na 14. fjučers turniru 2021. godine.

Australijski teniser Kristofer O`Konel pobjednik je 13. ITF fjučers turnira održanog 2019. godine, a 2018. najbolji je bio Manuel Žinar iz Francuske.

Fabricio Ornago iz Italije bio je najbolji 2017. godine, Kristijan Mesaroš iz Hrvatske 2016, Paskal Majs iz NJemačke 2015, Adrijan Partl iz Slovačke 2014, Joško Topić iz Hrvatske 2013, Damir DŽumhur iz BiH 2012, Toni Androić iz Hrvatske 2011, Mihal Šmid iz Češke 2010, Nikola Mektić iz Hrvatske 2009, Aleksandar Slović iz Srbije 2008, te Denis Pavlovs iz Letonije 2007. godine.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Eurogolovi obilježili prvo polufinale, revanš odlučuje putnika u finale (VIDEO)

Eurogolovi obilježili prvo polufinale, revanš odlučuje putnika u finale (VIDEO)

Novinar iz BiH poginuo u Ukrajini / Bljesak.info

Novinar iz BiH poginuo u Ukrajini / Bljesak.info