in

Ponuda od 400 miliona eura sklonjena sa stola – Saudijci Messiju nude ‘bolesnu’ cifru

Ponuda od 400 miliona eura sklonjena sa stola – Saudijci Messiju nude ‘bolesnu’ cifru
Slatka-Tajna.Eu
Ponuda od 400 miliona eura sklonjena sa stola – Saudijci Messiju nude ‘bolesnu’ cifru

Lionel Messi na kraju ove sezone napušta PSG. Najbolji fudbaler svijeta silno želi da se vrati u Barcelonu, ali katalonski klub trenutno nije finansijski stabilan da bi ga doveo u svoje redove.

Argentinski čarobnjak će čekati na Barcu sve dok ima šanse da se vrati kući, a dok čeka Al Hilal i država Saudijska Arabija odlučili su poboljšati ponudu od 400 miliona eura na godišnjem nivou. Ponudili su Messiju još više novca.

Nova ponuda je, tvrdi novinar Santi Aouna, nevjerovatnih 600 miliona eura na godišnjem nivou. To je najveća ponuda u historiji sporta i zaista je nevjerovatno da je neko spreman ponuditi toliku cifru za jednog fudbalera koji će uskoro napuniti 36 godina.

Messi navodno nije previše zainteresovan za odlazak u Saudijsku Arabiju. On ima određene poslovne veze s ovom zemljom, ali fudbal još nekoliko godina želi igrati na vrhunskom nivou.

Naravno, želja je nastup u Ligi prvaka i dres Barcelone. Povratkom na Camp Nou sve bi mu se želje ispunile, ali bogati šeici ne štede novac i svim silama ga žele dovesti u svoje redove.

Ponuda od 600 miliona eura nešto je što se ne pamti u svijetu sporta i ostaje nam da vidmo šta će čudesni argentinski fudbaler odlučiti.

Leo će odluku o budućnosti saopštiti na kraju sezone. S PSG-om mu ugovor ističe 30. juna i boravak u Parizu neće pamtiti po dobrom, posebno zbog jako lošeg odnosa s navijačima ovog kluba koji su ga često vrijeđali.

Messi bi pristankom na ponudu Al Hilala postao najplaćeniji sportista u historiji i preskočio bi Cristiana Ronalda koji trenutno zarađuje 200 miliona eura godišnje u ekipi Al Nassra.

Kreće ludilo zvano ponude iz Saudijske Arabije

Saudijska Arabija odlučila je uložiti ogroman novac kako bi u svoju ligu dovela najbolje fudbalere svijeta. Cristiano Ronaldo je prvi koji je stigao u ekipu Al Nassra, Lionel Messi bi mogao u Al Hilal, a put ove zemlje tokom ljeta mogli bi Marco Verratti i Hakim Ziyech.

Saudijska Arabija ima plan da u narednim godinama postane jedna od najjačih fudbalskih liga svijeta. Spremni su dovesti 50 velikih zvijezda i tako privući pažnju cijelog svijeta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ne radi se o tome da pokušavaju dobiti 50 najboljih igrača na svijetu. Radi se o podizanju kvalitete i profila lige. Žele je učiniti prvim izborom izvan velikih liga u Evropi”, objavio je ESPN pozivajući se na anonimni izvor.

Saudijski klubovi će htjeti iskoristiti krizu u Evropi i financijske rezove u mnogim klubovima kako bi doveli igrače u iskušenje s boljim platama, ali oni to žele učiniti pažljivo.

“Neće biti kao kineska liga prije nekoliko godina. Ovo nije strategija bacanja ogromnih svota novca. Njihova je ambicija saudijsku Pro ligu učiniti najboljom u regiji”.

Među prvima bi put ove zemlje mogli veznjak PSG-a Marco Verratti i ofanzivac Chelseaja Hakim Ziyech. Obojica imaju ponude iz Saudijske Arabije.

“Marco Verratti razmišlja o odlasku iz PSG-a. Igrač je isfrustriran zbog tretmana igrača od strane navijača i mogao bi otići. Timovi iz Saudijske Arabije su zainteresovani za njega, ali on bi radije u Italiju”, piše L’Equipe.

Juventus i Inter zainteresovani su za angažman ovog veznjaka. Ipak, ponuda iz Saudijske Arabije sigurno će biti mnogo jača od italijanskih velikana i o tome će Verratti dobro razmisliti.

Hakim Ziyech je s druge strane mnogo bliži odlasku u Arabiju. On je već u pregovorima s čelnicima ove države, ali nije poznato u kojem timu bi mogao završiti.

Ziyechovo vrijeme u Chelseaju je odbrojano, ponuda koju ima od čelnika Saudijske Arabije i Ministarstva sporta ove zemlje navodno je ogromna i neće biti iznenađenje ako Marokanac već ovog ljeta postane stanovnik Rijada ili nekog drugog grada.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Borac Armije RBiH izbačen iz stana u centru Sarajeva: Noć će provesti u haustoru

Borac Armije RBiH izbačen iz stana u centru Sarajeva: Noć će provesti u haustoru

POMIRENJE NA POMOLU: Anđela sve oprostila Zvezdanu!?

POMIRENJE NA POMOLU: Anđela sve oprostila Zvezdanu!?