in

U Milanu se formiralo “nogometno čudo” – 483 gola u 87 utakmica!

U Milanu se formiralo “nogometno čudo” – 483 gola u 87 utakmica!
Slatka-Tajna.Eu
U Milanu se formiralo “nogometno čudo” – 483 gola u 87 utakmica!

Francesco Camarda, rođen u Milanu, dospio je na naslovnice 2021. nakon što su njegove fenomenalne statistike postale viralne na društvenim mrežama.

Ima samo 15 godina, a za pet godina u Milanovoj akadeniji zabio je nevjerovatnih 483 gola u 87 utakmica.

Tokom sezone 2017./18., Camarda je zabio 240 golova u 40 utakmica, ubrzo su ga prozvali čudesnim djetetom jer su kompilacije na YouTubeu rasplamsale njegov potencijal.

Sada je već izrastao u 184 centimetara visokog golgetera s vrhunskim atletizmom i prirdnom instinktom za gol. U Italiji uvjeravaju da imaju svog Erlinga Haalanda i da će ovaj momak u budućnosti biti najbolji na svijetu.

Prošle sezone je postigao 22 gola za igrače do 16 godina i donio mladom timu Rossonera prvi trofej nakon 12 godina čekanja.

Francesco Camarda sa 15 godina radi čuda, a idol mu je Ibrahimović Zlatan

Camarda, zanimljivo, tvrdi da je Ibrahimović njegov idol i zajedno sa švedskim napadačem dijeli strast prema kickboxingu.

Iako mu je tek 15, već je imao priliku da igra za juniore pod vodstvom bivšeg igrača Milana Ignazija Abatea, a dali su mu i tu čast da trenira sa seniorima ekipe kod trenera Stefana Piolija.

Camarda je svoju formu prenio i na međunarodnu razinu, nakon što je dobio poziv za utakmicu Azzurra do 16 godina protiv Mađarske u aprilu. Tada je dao gol, upisao asistenciju, te mu je jedan gol ponisten.

Njegov uspjeh na svim razinama privukao je veliku pozornost u obliku 63.000 pratitelja na Instagramu i sponzorskih ugovora. U aprilu je dobio višegodišnji ugovor s Adidasom i već sada je jasno da bi mogao postati velika zvijezda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim standardnih napadačkih atributa koji ga krase, smatra se da ima nevjerovatno visok nogometni IQ i da jednostavno inteligentnim potezima i pametnim utrčavanjima dolazi do lakih gol šansi.

Ono što je sada važno je da Camarda ostane na zemlji, da nastavi marljivo da radi, trenira, da poštuje sve oko sebe, da sluša savjete stručnih osoba i da ne skrene sa puta na kojem se nalazi.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Trogir zagušen mini kruzerima, riva postala škver

Trogir zagušen mini kruzerima, riva postala škver

DEJAN DRAGOJEVIĆ ZAREŽAO: Rijaliti nije kriv za masakr!

DEJAN DRAGOJEVIĆ ZAREŽAO: Rijaliti nije kriv za masakr!