in

Jasmin Stavros ispraćen na posljednji počinak / Bljesak.info

Jasmin Stavros ispraćen na posljednji počinak / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Jasmin Stavros ispraćen na posljednji počinak / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogreb Jasmina Stavrosa na splitskom groblju Lovrinac održan je uoči fešte Svetoga Duje, a posljednje zbogom došli su mu izreći njegovi najvjerniji ljudi.

Iako je bio kralj zabave, prvi i jedini u Hrvata, kraj njegova ovozemaljskog poslanja obilježili su oni njemu najbliskiji, s puno pažnje i pijeteta.

Tiho i emotivno 

U grobljansku kapelicu, gdje su stajali članovi najuže obitelji pokojnog glazbenika, pjesmom “Umoran” ispratili su ga, pak, pjevači klape Cambi iz Kambelovca, koji su s još nekoliko dirljivih glazbenih brojeva dali svoj obol događaju, piše Slobodna Dalmacija.

Don Tomislav Čubelić iz Srinjina održao je snažnu i emotivnu propovijed u kojoj je istaknuo da smrt ne treba značiti kraj te podsjetio da smo svi zapravo privremeno na ovom svijetu.

Zanimljivo je da je pogrebu, u trolisti nazočnih duhovnika, nazočio i don Ivica Sinanović, svećenik prijevremeno umirovljen nakon tragičnog događaja otprije desetak godina.

Danas živi u Bjelovaru i bavi se poljoprivredom i stočarstvom, i nije žalio puta kako bi nazočio posljednjem ispraćaju svog prijatelja Jasmina.

“Trebali bi se veseliti”

Don Ivica tijekom aktivne službe stolovao je u Blatu na Korčuli (između ostalog), i tamo je najčešće susretao Jasmina ili Milu. Bio mu je više od duhovnika, pravi prijatelj, Sinanović (rodom iz Bosne) priznaje da je bilo trenutaka kad je i Jasmin čak spašavao njega, bodrio ga u teškim trenucima kojima život, na žalost, ne oskudijeva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Znao bi mi reći: don Ivice, otvori mi crkvu da se pomolim prije koncerta. Bio je istinski pobožan i skroman, ponizan čovjek; takvi će ući u Kraljevstvo nebesko. Vidim da neki ljudi ovdje plaču, ali trebali bi se veseliti: Jasmin dolazi Nebeskom Ocu, izbavio se ovozemaljskog gliba. Njega gore čeka čista radost”, podsjetio je duhovnik u miru i Stakijev prijatelj.

Foto:  Josko Ponos/Cropix / Jasmin Stavros ispraćen na posljednji počinak

Tijekom mise uoči samog čina dostojanstveno su se držali neki od najboljih Jasminovih prijatelja: Zlatko Pejaković i Mladen Grdović u društvu s kolegom i estradnim menadžerom Vedranom Strukarom.

Posljednji put došli su ga pozdraviti i kolege Dražen Zečić, Matko Jelavić, Johnny Gitara, Oliverova udovica Vesna, bivši roker Dado Pastuović (bend Newera), bubnjar Strmo iz dvojca Dalmatino, legendarni Đorđi Peruzović i Pero Panjković, kantautor Tedi Spalato, zabavnjak Milan Terze, Dundo iz Trija Gušt, menadžer Ivica Bubalo, doajen glazbe Neno Vilović, bivši intendant HNK Duško Mucalo, kao i političar, župan Blaženko Boban te mnogi drugi poznati i manje poznati.

Zanimljivo je i vrijedno poštovanja da su na pogreb došli i pripadnici počasnog sastava dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Jastrebarskog.

Emotivna i moćna izvedba kaštelanskih Cambijevaca stare pjesme Stijeg, koju je Jasmin Stavros otpjevao još 1992. godine, rasplakala je pak bivšu Stavrosovu nevjestu, novinarku i urednicu Anu Miščević iz Zagreba. Stihovi “S pogledom u zvijezde stojim ispod neba, i gledam niz cestu, vidim tebe samu; a nebo nudi slike, slike starog kraja; tek svjetlost katedrale prodre kroz tamu” slomila je emotivnu Anu, koja je tijekom obreda često grlila sina Milu. Dječak, jedini Stavrosov unuk, hrabro se držao, kao i njegova baka Žarka.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Moćna crnka na proslavi titule Napolija – Jedva da je imala odjeće na sebi

Moćna crnka na proslavi titule Napolija – Jedva da je imala odjeće na sebi

Puca li savez Dodika i Čovića?

Puca li savez Dodika i Čovića?