Categories: Sport

Svi su na treninge dolazili u skupim autima, a slavni Urugvajac u svom najdražem crvenom kamionu

Iako je bio zamjena Diegu Tristanu u timu s Riazora, urugvajski napadač Walter Pandiani dobro je koristio svoje minute, te je za Deportivo postigao 31 gol u 86 utakmica.

Igrao je do 2016. godine, kada je okončao karijeru, a bio je još član švicarske Lozane, dok je igrao i za Mallorcu, Birmingham, Espanyol, Osasunu i Villarreal.

Izdvajao se po tome što je na treninge Deportiva dolazio u crvenom kamionu marke Iveco, dok su njegovi suvozači dolazili u skupim automobilima. Kako je priznao, oduvijek je volio kamione.

“Moj otac je bio voditelj radionice za javnu rasvjetu gradskog vijeća Montevidea. Kad sam imao praznike u školi, išao bih s njim i, naravno, cijeli dan bi provodio u kamionima”, rekao je Pandiani.

Kada je tek počeo da zarađuje ozbiljniji novac igrajući u Urugvaju za Penarol, počeo je da razmišlja o kupovini kamiona, a nešto kasnij ostvario j svoj san.

Bivši urugvajski reprezentativac se svugdje kretao u svom omiljenom kamionu u bojama Ferrarija

Prvi korak do ostvarenja te želje bio je dobivanje vozačke dozvole. Položio je u Urugvaju, nakon čega je dobio sve potrebne dozvole za kretanje po Španiji.

S dozvolom u džepu, sve što je nedostajalo bio je kamion. Njegov prijatelj, Santiago, koji radi u Fiateira Motoru iz Fiat Grupe, odveo ga je da pogleda kamione. Probao ih je nekoliko, da bi na kraju kupio rabljeni Ivecov model crvene boje.

Kamion je prilagođen njegovim potrebama, urađeni su neki dodaci unutra, a sa vanjske strane postavljene naljepnice kao što su grb Deportiva ili zastava Urugvaja.

Pandiani je kamion koristio kao svoje uobičajeno vozilo, ostavljao ga je kod kuće samo kad je padala kiša jer ga nije volio voziti po mokrom asfaltu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Potražite više informacija na temu La Liga:

“Svugdje idem s kamionom, pa i po gradu. Želim u svakom trenutku uživati u impresivnom pogledu s visine”, rekao je svojevremeno.

Danas radi kao nogometni trener, te je u jedno siguran – teško je biti toliko sati za volanom zbog čega “posebno cijenim kamiondžije”, no uvjerava da je to vrsta strasti i ljubavi, pa ponekad se na sve zaboravi kada se točkovi zakotrljaju…

Redakcija

Recent Posts

PORODILA SE DANIJELA KARIĆ: Na svijet donijela djevojčicu, a ovo poručio ponosni otac

Pjevačica Danijela Karić (40) porodila se danas i na svijet donela kćerku Milicu, koja je njeno četvrto…

38 minuta ago

Rezolucija o Srebrenici 23. maja na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a

Rezolucija o Srebrenici će biti na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a 23. maja, objavljeno je…

1 sat ago

Ajla Selimović i Medus Pezer najbolji sportisti Zenice

U Bosanskom narodnom pozorištu održana je manifestacija proglašenjA najuspješnijih sportista Grada Zenica u prošloj godini.…

1 sat ago

ANELI ISPROZIVALA UROŠA: Da li je ovo kraj prijateljstva

Sinoćna žurka je uveliko počela, ali neki učesnici su se još uvijek spremali. Aneli Ahmić…

2 sata ago

Krofne po bakinom receptu

Krofne nas uvijek podsjete na djetinjstvo i uglavnom je baka ta koja je pravila najljepše…

2 sata ago

PUN POGODAK: Isak Šabanović pokazao misterioznu djevojku

Na veliko oduševljenje publike Isak Šabanović objavio je novu pjesmu pod nazivom „Da je sreće“,…

3 sata ago