in

DEMA SLEMAN: Kao oaza u pustinji, binu pretvorila u bajku iz 1001 noći

DEMA SLEMAN: Kao oaza u pustinji, binu pretvorila u bajku iz 1001 noći
Slatka-Tajna.Eu

Mlada violinistkinja iz Sirije, celebrira prestižnim scenama po EU, od Pariza do Londona, preko Berlina, Kelna, Hamburga, pa sve do Helsinkija. Njen menadžment predvodi poznati i najuspješniji menadžer Adel Khamis, koji širom EU organizuje velike koncerte sa najvećim umjetnicima arapske muzičke scene.

Dema sa svojim menadžerom Adel Khamis Dema je djevojka puna elana i veliki borac. Poznato je da u arapskom svijetu dominira uglavnom muško društvo, pa se uspjeh jedne žene poput Deme gleda sa velikim respektom i poštovanjem.

Njen put do internacionalne scene nije bio posut ružama budući da je dijete sirijske izbjegličke porodice u Njemačkoj, morala se boriti sa raznim okolnostima između dva mentaliteta.

Muzičku školu je uprkos i ratnim i društvenim preprekama započela pohađati sa 12 godina još u Siriji.

Dema: U porodici nisam naišla na veliku podršku sa svojom odlukom da se bavim muzikom. Čak naprotiv, porodica je imala veoma podijeljeno mišljenje, neki članovi nisu htjeli sa mnom pričati, ali ja sam bila uporna i vjerovala sam u sebe. Živim muziku i to mi je najveće duševno zadovoljstvo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Moj prvi susret sa publikom dao mi je mnogo snage da koračam dalje i pratim svoje srce.

Ovacije publike koje sam dobila tada i dobijam sada na koncertima hrane moje samouvjerenje da sam izabrala pravi put, tada kada sam odlučila da se bavim ovim poslom. Pozitivnu energiju koju kroz muziku pružam svojoj publici, dobijem uvijek duplo uzvraćenu. Ova lijepa autentična i markantna crnka plijeni svojim izgledom i bogatim scenskim nastupima uz plesnu grupu koja je povremeno prati.

Njen široki repertoar sadrži pored klasike, i poznate internacionalne hitove. Ujedinjuje modernu i tradicionalnu arapsku muziku i s time obuhvata ukus svih nacija i generacija.

Dema sa plesnom grupom OSA Latino kojom rukovode Amy Alfi Elvir Lulić

Mnogo sam sretna što svojim talentom uspijevam da okupim ljude iz različitih kultura, još sretnijom me čini ogromno interesovanje stranih medija. Posebnu zahvalnost za internacionalnu medijsku podršku upućujem ljudima iz Orange Star Holandija, na čelu sa mentorkom Amy Alf i direktorom Elvirom Lulićem.

Izvor: Orange Star

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POSLOVNIPOKLONI.BA – POKLONI ZA DOBRO ZDRAVLJE

POSLOVNIPOKLONI.BA – POKLONI ZA DOBRO ZDRAVLJE

Dnevnik u 19: Masovno ubistvo u Mladenovcu

Dnevnik u 19: Masovno ubistvo u Mladenovcu