in

HRT: Krešić: Hrvatska nije preskupa destinacija

HRT: Krešić: Hrvatska nije preskupa destinacija
Slatka-Tajna.Eu
HRT: Krešić: Hrvatska nije preskupa destinacija

Ravnatelj Instituta za turizam Damir Krešić

Foto: Dnevnik / HRT

Mnogo se očekuje od ovogodišnje sezone, no i ona će biti prepuna izazova. Inflacija čini svoje, postavlja se pitanje možemo li s višim cijenama zadržati stare i privući nove goste? Tu je i problem radne snage koji bi ove sezone mogao biti i najizraženiji dosad?

“I dalje trebamo razvijati turizam i raditi na njegovoj kvaliteti”

Ravnatelj Instituta za turizam Damir Krešić kazao je u HTV-ovu središnjem Dnevniku kako se hrvatski turizam oporavio, posebice od posljednje dvije godine, kada je COVID-19 utjecao na turistički sektor.

Hrvatska je poznata kao destinacija obiteljskog turizma. Krešić je dodao da trebamo biti zadovoljni podacima o prihodima u turizmu. Ali još više trebamo biti zadovoljni podacima istraživanja Instituta za turizam, jer su gosti zadovoljni kvalitetom i uslugom.

Naglasio je kako se turistički sektor ne smije opustiti, jer trebamo i dalje razvijati hrvatski turizam i raditi na njegovoj kvaliteti.

Krešić je poručio da Hrvatska nije preskupa destinacija.

U Istri predsezona već počela

U Istri je predsezona već počela. Očekuje se da će za uskrsne blagdane popunjenost hotela i kampova biti čak devedeset posto, a našem najvećem poluotoku tradicionalno su i dalje najvjerniji gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije. Uz sunce, more i lijepo vrijeme sportske manifestacije još su jedan razlog dolaska na Istarski poluotok.

Jedna takva u Poreč je privukla gotovo tisuću natjecatelja iz susjednih nam zemalja.

– Došla sam zbog maratona, dolazim u Poreč jer mi je to najljepši grad na svijetu, rekla je Karmen, Slovenija.

Došli smo zbog obiteljskog maratona, a moj suprug trčat će polumaraton.

– Dolazimo ovamo jer je veoma lijepo i slavlja su uvijek velika, naglasila je Alessandra iz Italije.

– Iz nama emitivnih tržišta, a to su Italija, Slovenija i Njemačka, naravno ima tu i Hrvata, Čeha, Slovaka, sa svih strana nam dolaze, istaknuo je direktor Plava Laguna polumaratona Goran Vruz.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dobra predsezona nastavit će se i za blagdane.

– Za Uskrs otvaramo gotovo sav hotelski smještaj u Poreču i Umagu, to znači da ćemo dnevno ostvarivati oko devet tisuća noćenja, poručila je voditeljica odnosa s javnošću Plava Laguna Eva De Zan Prusina.

– Očekujemo da će svi naši objekti u Medulinskom dijelu za uskrsne praznike biti 90 posto popunjeni, što zbog individualnih gostiju, a što zbog atletičara i triatlonaca koji isto tako već tradicionalno dolaze u Medulin, kazao je direktor hotela Park Plaza Belvedere Frano Perković.

Osim hotela pune se i kampovi 

Osim hotela, dobro se pune i kampovi. Blizina mora i lijepo vrijeme Armena i njegovu suprugu već drugu godinu zaredom dovode u Istru.

– Ovdje je lijepo i vrijeme je odlično, lijepo okruženje, čisto i prostrano, more je blizu, tako da se sve uklapa, rekao je Armen, Njemačka.

– Ovdje smo već jedan tjedan i veoma nam se sviđa. Vozili smo se i biciklima i vrijeme je jako lijepo, poručila je Ulla, Austrija.

Svi se nadaju da će se lijepo vrijeme zadržati i do blagdana.

– Naravno da će jedan dio naročito u Istri ovisiti o meteorološkim prilikama, odnosno ako bude lijepo vrijeme, bit će sve puno, dodao je predsjednik udruge putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Boris Žgomba.

– Prema dosadašnjim rezervacijama hotelskog smještaja, na našem najvećem poluotoku za blagdane će se ostvariti najmanje 180 000 noćenja. S obzirom na to da će mnogi birati i privatni smještaj u unutrašnjosti Istre, očekuje da će taj broj biti i veći, kazala je novinarka Anita Bartolović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SVJETSKI IZVJEŠTAJI PROGNOZIRAJU: Prema Goldmanu Sachsu umjetna inteligencija mogla bi zamijeniti do 300 miliona radnika

SVJETSKI IZVJEŠTAJI PROGNOZIRAJU: Prema Goldmanu Sachsu umjetna inteligencija mogla bi zamijeniti do 300 miliona radnika

Samo tri učenika na nastavi (FOTO)

Samo tri učenika na nastavi (FOTO)