in

(ANKETA) Da li menadžeri kroje spisak? Navijači “rasturaju” Hadžibegića na FB

(ANKETA) Da li menadžeri kroje spisak? Navijači “rasturaju” Hadžibegića na FB
Slatka-Tajna.Eu
(ANKETA) Da li menadžeri kroje spisak? Navijači “rasturaju” Hadžibegića na FB

Pred početak prve utakmice kvalfikacija za EP novi selektor naše reprezentacije Faruk Hadžibegić koji od početka svog mandata širi optimizam objavio je post na Facebooku u kojem se unaprijed zahvalio navijačima za svaki aplauz.

Pozitivno ozračje koje Hadžibegič pokušava stvoriti od samog početka svog angažmana narušeno je upravo zbog njegovih odluka. U medijima se danas pojavila informacija da je sa finalnog spiska igrača koji će večeras nastupiti otpao Miroslav Stevanović, a navijači su zatrpali selektorov profil sa pitanjima i teškim optužbama.

Nogometni savez niti selektor nisu se još oglasili o razlogu zbog kojeg Stevanović meč gleda sa tribina.

Pojedini portali objavili su informaciju da meč propušta zbog lakše povrede, no najčitaniji sportski portal u BiH SportSport.ba objavio je da ta informacija nije tačna, te da je Stevanović spreman ali izostavljen. Dres jednog od najboljih igrača naše reprezentacije u proteklim kvalifikacijama i u Ligi nacija dobiće Jasmin Mešanović, fudbaler koji je dobio poziv za A tim na opće iznenađenje sportske javnosti u BiH.

Mešanović se podsjetimo povezuje sa menadžerskom agencijom koja se brine i o još nekim reprezentativcima BiH koji su pozive u A tim ranije dobijali iako mjesecima nisu igrali u svojim klubovima. Na te je igrače najglasnije ukazivao bivši golman reprezentacije Asmir Begović, koji je bivše selektore i rukovodstvo saveza optužio za nepotizam i saradnju sa menadžerima.

N1 je ranije ekskluzivno objavio i prepiske menadžera u kojima se jasno ukazuje na forsiranje određenih igrača u reprezentaciji.

Novi skandal u bh. fudbalu: Menadžer igraču “kupio”mjesto među Zmajevima

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Navijačima koji prate sve što se dešava u i oko reprezentacije vrlo su jasno iskazali svoje nezadovoljstvo u komentarima na selektorovoj objavi.

Facebook

Stevanović je gledajući iz ugla igre jedino pravo desno krilo u reprezentaciji. Hadžibegić je, podsjetimo, pozivanje Mešanovića obrazložio njegovom dobrom formom i nedostatkom bočnih igrača.

“On je u spisku koji su koristili Duško i Petev. Znam da zadnji period nije bio pozivan. Meni je bilo pitanje bočnih igrača, pa kada sam zovnuo Duljevića i Stevanović, falio mi je još jedan igrač. Igra u Kisvardi standardno i za to bočnu poziciju nisam našao bolje rješenje sada. On to sada igra, raspitao sam se. Znam i da igra golgetera, ali u mojoj viziji je za bokove”, kazao je u svom obrazloženju Hadžibegić kada su novinari upitali, otkud Mešanović na spisku?

Ako su bokovi odnosno krila problem, čudi da je selektor jedino desno krilo poslao na tribine osim ako nije u pitanju povreda.

Powered by Poll Maker

Pored poteza koji će Mešanovića promovirati u vrlo ozbiljnu opciju za minute u državnom dresu koje će mu mnogo značiti u nekom od budućih transfera, a koje je do jučer mogao samo sanjati slektoru navijači zamjeraju i zbog nekih igrača koji se nišu našli na spisku. Nermin Zolotić koji standardno igra u Portugalu, Said Hamulić koji je imao vrhusnku polusezonu nisu imali mjesta. Pominjana su i neka druga imena ali selektor nije puno mijenjao u odnosu na spisak bivšeg selektora Peteva, u Zenici su večeras kao reprezentativna opcija neki igrači koji nisu igrali mjesecima.

Sva zbrka koja je nastala zaboraviće se ukoliko Zmajevi večeras upišu pobjedu, no nezadovoljstvo igrača i navijača mogao bi biti veliki problem već na startu kvalifikacija u kojima imamo velike ambcije.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Propali projekt Blok 7 još u vrhu poslovnih planova EPBiH

Propali projekt Blok 7 još u vrhu poslovnih planova EPBiH

Inflacija će se postepeno smanjivati tokom cijele 2023. godine

Inflacija će se postepeno smanjivati tokom cijele 2023. godine