in

Bayern na koljenina: Apotekari srušili Bavarce i postavili Dortmund za lidera

Bayern na koljenina: Apotekari srušili Bavarce i postavili Dortmund za lidera
Slatka-Tajna.Eu
Bayern na koljenina: Apotekari srušili Bavarce i postavili Dortmund za lidera

Fudbaleri Bayera pobijedili su Bayern u Leverkusenu sa 2:1 (0:1) u 25. kolu Bundeslige, pa tako Borussija Dortmund ostaje prva sa 53 boda, jednim više od Bavaraca, dok je Bayer osmi sa 37 bodova.

Kimmich je dao vodeći gol za Bayern, a domaći su preokrenuli u drugom poluvremenu iz dva penala – oba puta je precizan bio Palacios.

U prvih dvadesetak minuta je domaćin bio bolji – Demirbay je direktno iz kornera testirao Sommera, da bi Frimpongov udarac iz opasne pozicije završio pored gola.

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Ipak, u 22. minutu je Bayern poveo iz prve prave akcije. Cancelo je primio loptu u šesnaestercu, odložio je za Kimmicha koji šutira iz prve, a na dva metra od gola lopta pogađa Odilona Kossounoua i završava u mreži. Možda Hradecky ne bi uspio da odbrani ni Kimmichov šut, lopta je išla jako, mada se i golman bacio pravovremeno… Bio je to jedini šut Bayerna ka golu rivala u prvom poluvremenu.

Gol je pripisan Kimmichu, njegov četvrti u sezoni, a do poluvremena je Bayer imao solidne pokušaje preko Wirtza i Demirbaya, mada bez velikih prilika.

Nije Nagelsmann bio zadovoljan uprkos vodstvu, izvršio je trostruku izmjenu na poluvremenu – ušli su Gnabry, Coman i Musiala umjesto Cancela, Manea i Mullera– ali Bayer nije posustajao i došao je do penala kada je Pavard u kaznenom prostoru izuo kopačku Adliju.

Nehotice, ali čist penal, a Palacios je bio siguran i smjestio je loptu u donji desni ugao, u 55. minutu

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U 68. minutu je Bayern izveo prvu pravu akciju – Musiala je prevario dvojicu rivala, odigrao dupli pas sa Gnabryjem, ali je potom šutirao pored gola.

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Dva minuta kasnije na drugoj strani se ponovila gotovo identična situacija kao kod prethodnog penala. Ovoga puta na Adliju je startovao Upamecano, opet je napadač Bayera prvobitno dobio žuti karton, da bi sudija poslije pregledanja snimka dosudio penal. Exequiel Palacios je opet prišao lopti, šutirao u istu stranu – mnogo jače, ali jednako precizno, i tim Xabija Alonsa je preokrenuo.

Tek tada kao da je proigrao Bayern, ali im se na putu našao Hradecky. Prvo je odbranio udarac Gnabryja, da bi se u 88. minutu sjajno bacio i spriječio Sanea da postigne gol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zašto treba jesti tamnu čokoladu

Zašto treba jesti tamnu čokoladu

Neka zamiriše kuća: Pripremite tradicionalni kukuruzni hljeb

Neka zamiriše kuća: Pripremite tradicionalni kukuruzni hljeb