Categories: Biznis

Kroz zajedničku kampanju Mastercarda i SOS Dječijih sela u BiH ostvaren rast online donacija

Kroz digitalnu platformu i online način doniranja korisnici iz cijele Bosne i Hercegovine su svoju humanost stavili u funkciju stvaranja pozitivih promjena u životima djece koja borave u SOS Dječijim selima. Tokom dva mjeseca trajanje kampanje zabilježen je rast ukupnog broja donacija od 68 posto, a uz pomoć Mastercarda broj novih donatora, odnosno broj prvih transakcija je porastao za 106 posto, u poređenju sa istim periodom prošle godine. Naime, u cilju povećanja dugoročnih donacija, Mastercard je stavio ključne prednosti digitalnih tehnologija i digitalnih plaćanja u funkciju dobročinstva i filantropije, te je tokom promotivnog perioda svaku prvu pojedinačnu donaciju uplaćenu kroz online platformu uvećao za isti iznos.

Na ovaj način, Mastercard je pokazao da je posvećen održivom razvoju, digitalizaciji i pomaganju lokalnoj zajednici, a prijateljstvo izgrađeno sa SOS Dječijim selima u BiH je primjer funkcionalne inkluzije kroz osnaživanje krajnjih korisnika, a sve sa zajedničkim ciljem, a to je poboljšanje uslova života djece koja žive  u porodicama zajedno sa braćom i sestrama i svojim SOS roditeljima.

U SOS Dječijim selima akcenat je na porodičnom okruženju, a topli dom djeca dobijaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja. Sredstva donirana kroz ovu kampanju i online platformu pomoći će da se obezbijedi kontinuitet finansiranja svakodnevnih potreba djece i mladih te osiguraju kvalitetni uslovi za bezbrižno odrastanje. SOS Dječija sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Mastercard i organizacija SOS Dječija sela u BiH ističu važnost podizanja svijesti o donatorstvu, kao i o bitnosti pružanja kontinuirane podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija. Online način doniranja kroz digitalne platforme objedinjuje napore da se ukaže na sve prednosti koje digitalna plaćanja i saradnja sa tehnološkim kompanijama mogu da donesu dobrotvornim organizacijama te je važno napomenuti da svi članovi društvene zajednice mogu imati koristi od inkluzivne, digitalne ekonomije.

Redakcija

Recent Posts

State Department kritizira irački zakon protiv homoseksualnosti

IlustracijaFoto: Izvor: / Shutterstock Američki State Department priopćio je da je zakon koji je u…

3 minute ago

Ni ona nije mogla da odoli: Ana Bekuta uradila estetsku korekciju na licu, pogledajte kako sada izgleda

Ana Bekuta vratila se u javni život, a i u žiri Zvezda Granda. Poslednjih nedelja…

54 minute ago

MAJA POKAZALA ZUBE STANISLAVU, PA GA ODUVALA UŽIVO U PROGRAMU: Uskoro će proći kao Filip Car

Maja Marinković je saznala za Stanislavove poglede ka Mioni, pa mu momentalno očitala bukvicu. Voditelj…

2 sata ago

Odbojkaši Zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su večeras u petoj, odlučujućoj, utakmici…

2 sata ago

'Bosna kao presuda' u pjesmama Nikole Lere

Kako je biti glas svoje generacije? Šta dobijaš, a šta gubiš kada napustiš svoju zemlju?…

2 sata ago

U JEKU STAMPEDA ZBOG KARLEUŠE, OGLASIO SE DUŠKO TOŠIĆ! Jedna stvar je svima jako zanimljiva, a tiče se Jelene

Pop diva Jelena Karleuša trenutno je glavna tema, što zbog pometnje koju je napravila u…

3 sata ago