in

Otvoren 8. Porsche Sarajevo Coffee Fest

Otvoren 8. Porsche Sarajevo Coffee Fest
Slatka-Tajna.Eu
Otvoren 8. Porsche Sarajevo Coffee Fest

Posjetitelji na festivalu imaju priliku uživati u širokom asortimanu predstavljenih brendova te bogatom programu koji će trajati dva dana.

Program je koncipiran u više različitih segmenata te će se tokom prvog dana održati radionice i prezentacije, predstavit će se veliki broj izlagača poznatih brendova kafe, specialty coffee, čajeva, toplih čokolada kao i horeca opreme, što je ujedno dobra prilika za mnoge ugostitelje i hotelijere da na jednom mjestu ostvare dobre poslovne kontakte i saradnju. Na festivalu će biti održane radionice na teme:

Uvod u svijet kafe – 13:00 časova

Coffee&Spirits  Uvod u kafe miksologiju – 14:00 časova

Kako od “kraft” kafe kreirati profitabilan i autentičan ugostiteljski koncept – 15:00 časova

Rum i kafa – Idealna spajanja okusa i mirisa – 16:00 časova

Brewing Skills – Alternativne tehnike kuhanja kafe – 17:00 časova

Campari, Whiskey u dodiru sa espresom, Coctails sa espresom – 18:00 časova

Ulaz na festival je besplatan a festival će prvog dana biti otvoren od 12:00 do 20:00 sati.

Drugi dan, koji je rezervisan za 8. NLB Latte Art Challenge Sarajevo otvorit će vrata od 11:00 do 19:00 sati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ovo takmičenje će ove godine zasigurno okupiti 22 najsmjelijih barista, koji će se takmičiti za prestižne nagrade; tri u ukupnom poretku i jednu na državnom nivou kao i nekoliko specijalnih nagrada naših partnera.  Takmičari se takmiče u dvije kategorije – Latte Art i Latte Art mega a umjetnost izvlačenja motiva bit će realizovana uz oficijelno mlijeko festivala – Meggle.

Prva kategorija zahtjeva od takmičara da svojim umjećem i znanjem izvuku jedan od osnovnih motiva: srce, rosetu, tulip, leteće srce i labud, i da to nacrtaju na šoljici. U drugoj kategoriji takmičari moraju pokazati maksimum svoje kreativnosti, pa tako mogu sami da odrede crtež, način serviranja i posuđe koje će koristiti.  Sponzori 8. Nlb Latte Art Challenge Sarajevo su NLB Banka d.d., Meggle, Giffard, Pro Horeca, Watch Line.

Regionalna sudijska četvorka je ove godine u nešto izmijenjenom sastavu tako da će voditelj sudijske ekipe biti Ivan Životić-Coffee expert&business developer Adriatic Region, Vladimir Garić-Barista, brand developer, Nebojša Lazarević-Osnivač Bar akademije i tehnički sudija Vukota Kazić-Član udruženja barmena Crne Gore i barista trener.

Festival je i ove godine podržao Porsche Sarajevo kao generalni sponzor sa kompanijom Volkswagen privredna vozila. Zlatni sponzor je NLB Banka d.d. Sarajevo a u ulozi partnera projekta sa nama su “Visit Sarajevo” Turistička Zajednica Kantona Sarajevo kao i Ministarstvo Privrede Kantona Sarajevo.

Organizator festivala je Profi Team i Udruženje Profesional.

Koristimo priliku da pozovemo sve ljubitelje kafe, čaja i čokolade da posjete ovogodišnji 8. Porsche Sarajevo Coffee Fest i uživaju u istinskom dvodnevnom spektaklu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Objavljeni podaci o zaradi vlasnika Zare u prošloj godini, srušeni svi rekordi

Objavljeni podaci o zaradi vlasnika Zare u prošloj godini, srušeni svi rekordi

Nižu se reakcije na uhićenje župana Dekanića, oglasio se i USKOK

Nižu se reakcije na uhićenje župana Dekanića, oglasio se i USKOK