in

Nervozni City iz penala probio bunker Crystal Palacea!

Nervozni City iz penala probio bunker Crystal Palacea!

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su Crystal Palace u gostima sa 1:0 (0:0) golom Erlinga Haalanda u 77. minutu iz penala, u 27. kolu Premijer lige. Građani sada imaju dva boda manje i meč više od Arsenala, koji u nedjelju gostuje Fulhamu.

Već u drugom minutu je Guaita odbranio odličan pokušaj Rodrija iz voleja, da bi dva minuta kasnije Grealish poslije solo prodora šutirao malo pored desne stative.

Chelsea se budi, slavili i Tottenham i Everton, remi u Leedsu

Činilo se da će City nagrnuti još jače, ali na novu pravu šansu čekali smo do 28. minuta – Bernardo Silva je dodao do Akea, koji proslijeđuje za Haalanda, a Norvežanin sa pet metara šalje loptu preko gola i tjera Guardiolu da se uhvati za glavu.

Nastavljen je pritisak Građana, ali po kišnom londonskom vremenu, domaćin je odolio do poluvremena.

REUTERS/Tony Obrien

I u nastavku je viđena slična slika, a prvi put je Guaita natjeran da interveniše u 56. minutu, kada je odbranio udarac Fodena.

U 58. minutu je Fodena zamijenio Julijan Alvarez, koji je samo tri minuta kasnije briljantnim okretom stvorio sebi veliku šansu, ali je iz veoma povoljne pozicije šutirao preko gola.

Navijači su već počeli da skandiraju ime Kevina de Bruynea, koji je ostavljen na klupi, ali jedan potez u 77. minutu obrnuo je tok meča. Olise je nespretno startovao na Gundoganu u šesnaestercu, a Erling Haaland je prišao lopti i sa penala plasirao loptu po sredini gola (1:0). To je 28. premijerligaški gol za Norvežanina.

Minut poslije gola u igru je ušao i De Bruyne umesto Silve.

Šok za Liverpool: Salah promašio penal, Bournemouth slavio!

Otvorio se potom Palace, bilo je nekoliko poluopasnih situacija, malo i strepnje kod Guardiolinog tima, ali je pobjeda ipak sačuvana.

City u utorak čeka revanš osmine finala Lige šampiona sa Leipzigom – poslije 1:1 u Njemačkoj – dok im je sljedeći izazov četvrtfinale FA kupa sa Burnleyjem naredne subote.

S druge strane, Palace u srijedu igra sa brightonom u gostima, pa u subotu s Arsenalom kod kuće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentariši

Written by Redakcija

Sjajan rurski derbi: Schalke i Dortmund podijelili bodove

Sjajan rurski derbi: Schalke i Dortmund podijelili bodove

Jelena Karleuša je za njih izdvojila skoro 3 hiljade KM: Tinejdžerice su “lude” za ovim patikama

Jelena Karleuša je za njih izdvojila skoro 3 hiljade KM: Tinejdžerice su “lude” za ovim patikama